Ana SayfaHaberlerGündem'Fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi'

‘Fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Fetih Şöleni"nde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı, "İstanbul 563 yıl önce fethedildi ama bu fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi. Fetih Batı'nın aşılmaz sandığı duvarların aşılması, 21 yaşındaki Fatih'in bin yıllık Bizans'ı dize getirmesidir" dedi. 

 

 "Fetihten sonra bize artık ne İstanbul'dan ne Trakya'dan ne Anadolu'dan hicret yoktur" diyen Erdoğan, "Sadece Akdeniz'e değil Avrupa'ya da bir kısrak başı gibi uzanan bu memleketi bizden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.  Bölücü terör örgütünü koçbaşı gibi kullanıp ülkemize saldıranların derdi ne Kürt kardeşlerimizdir ne de o bölgedir. Onların derdi fethin intikamını almaktır. İşte gördünüz, kullandıkları kuklalar açtıkları çukurlara gömüldüler" diye konuştu. 

 

PKK'ya silahları 'gömmesi' çağrısını yineleyen Erdoğan, "Bunların yapacakları belli. Silahları gömecekler, koordinatlarını da verecekler. Olmadı ülkeyi terkedecekler" dedi. 

 

Erdoğan'dan önce miting alanındakilere seslenen Başbakan Binali Yıldırım da "Şimdi yeniden fetih ruhuyla ayağa kalkmanın zamanıdır" derken "İstanbul, dünya lideri, memleket sevdalısı, cumhurun başı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile kenetlenerek, bir ve bütün olarak tarih yazmanın zamanıdır" diye konuştu. 

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -