Ana SayfaHaberlerGündemFırat Kalkanı’nda şehit sayısı 46'ya çıktı

Fırat Kalkanı’nda şehit sayısı 46’ya çıktı

 

IŞİD’in 21 Aralık'ta El Bab bölgesinde düzenlediği ve 16 askerin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanarak Gaziantep’te tedaviye alınan Astsubay Üstçavuş Selçuk Erdoğan, Cuma günü öğleden sonra yaşam mücadelesini yitirerek şehit oldu.

 

Tunceli nüfusuna kayıtlı olan 33 yaşındaki şehit Selçuk Erdoğan'ın cenazesi, Gaziantep'te Cumartesi sabahı düzenlenecek törenin ardından, toprağa verilmek üzere ailesinin oturduğu Amasya'nın Merzifon ilçesine gönderilecek.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos'tan bu yana sürdürülen harekât kapsamında şehit olan askerlerin sayısı, Selçuk Erdoğan ile birlikte 46'ya yükseldi.

 

“Bizden şehitlerimize selam götürsün”

 

Şehidin emekli astsubay başçavuş olan babası Şükrü Erdoğan, 3 çocuğunun en büyüğü olan Astsubay Üstçavuş Selçuk Erdoğan'ın şehit olduğu haberi üzerine Adli Tıp Kurumu'na gitti. Burada açıklama yapan Şükrü Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 

"Devletimizin milletimizin kıyamete kadar daim olmasını istiyorum. Bu uğurda şehit verilmesi gerekiyorsa verilecektir. Ben de emekli bir askerim. Allah oğlumun ve diğer şehitlerin şahadetini yüce katında kabul buyursun. Mekânı cennet olsun. Bizden şehitlerimize selam götürsün, peygamberimize selam götürsün. Bu topraklar şehit kanı ile sulanmış mübarek topraklardır. Allah ordumuza, milletimize, bütün güvenlik güçlerimiz güç ve kuvvet versin. Hepimizin başı sağ olsun. Ben de bir askerim, bunun için metanetli davranıyorum. Bu vatan bu güne şehitler elden ele teslim ederek gelmiştir. Bugün için son şehit oğlumdur. Vatanımız sağ olsun."

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -