Ana SayfaHaberlerGündemGenelkurmay Başkanını Cumhurbaşkanı atayacak

Genelkurmay Başkanını Cumhurbaşkanı atayacak

 

Resmi Gazete'de yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname'ye göre Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak. Cumhurbaşkanı, bu atamayı Bakanlar Kurulu'nun teklifi üzerine yapacak. Değiştirilen madde şu şekilde:

 

"Genelkurmay Başkanı, orgeneral ve oramiraller arasından, Bakanlar Kurulunun teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca atanır."

 

Yeni ihraçlar

 

KHK'larda devletten yeni ihraçlar da var. Emniyet, Ordu, BTK, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarından çok sayıda personel ihraç edildi. 

 

Emniyet'ten 2 bin 360, TSK'dan 112, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 24, Kamudan 196 personel ihraç edildi. Bu kişilerin memuriyetleri sona erdi.

 

KHK uyarınca, TSK ile ilişiği kesilen pilotlar geri dönebilecek.

 

GATA hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

 

Özel Harekat Polisliği için, KPSS aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları yeterli olacak.

 

TİB kapatıldı

 

Alınan kararlar arasında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın kapatılması da yer alıyor. Telekomüniskasyon işlemleri ve dinlemeler BTK bünyesinde yürütülecek.

 

2010 KPSS

 

KHK'da "2010 KPSS'de sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı bir şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir" hükmü de yer aldı, "10-11 Temmuz 2010 tarihinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavında genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder" ifadesi kullanıldı. 

 

Pilotların görev sürelerine yeni düzenleme

 

Daha önce, "Pilotaj eğitimini (pilot adaylarına verilen uçuş eğitimi) bitirenlerin yükümlülükleri, buralarda geçen sürelerin üç katı kadar uzatılır" şeklinde olan madde, "Pilotaj eğitimini (pilot adaylarına verilen uçuş eğitimini) bitirenlerin yükümlülükleri sekiz yıl uzatılır" şeklinde değiştirildi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -