Ana SayfaHaberlerGündemGözaltı sayısı 568 oldu

Gözaltı sayısı 568 oldu

 

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 12-13 Aralık'ta PKK/KCK'ya yönelik 28 ilde operasyon düzenlendi. Buna göre, "terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları" tespit edilen, aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu 17 kişi Ankara'da gözaltına alındı.

 

Antalya'da 7'si "sosyal medya üzerinden PKK/KCK'nın propagandasını yapmak"tan, 7'si de "terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü adına faaliyette bulunmak" suçlarından 14 kişi yakalandı. "Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyette bulunmak" suçlarından Ardahan'da 1, Batman'da 2, Bingöl Karlıova'da 1, Bitlis'te 23, Diyarbakır'da 19, Elazığ Karakoçan'da 7, Erzincan'da 4, Iğdır'da 1, Şırnak'ta 9, Tekirdağ'da 4, Tunceli'de 8, Van'da 6, Mardin'de 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinden Adana'da 29, Balıkesir'de 8, Şanlıurfa'da 194, Mersin'de 93, Manisa'da 4, Eskişehir'de 3 ve Gaziantep'te 43 kişi yakalandı.

 

Hakkâri'de "PKK/KCK adına sözde siyaset akademisi, sözde kent meclisi ve buna bağlı alt yapılanmalar içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları" tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı.

 

İstanbul'da ise örgütün siyasi yapılanması ile HDP il yönetiminde görevli 23 kişi ve "sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yaptıkları" tespit edilen 14 kişi olmak üzere 37 kişi yakalandı.

 

İzmir'de "sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yaptıkları" tespit edilen 11 kişi, Kars Kağızman'da "örgüte yardım ve yataklık yaptıkları, eylem ve faaliyette bulundukları" değerlendirilen aralarında DBP ilçe yöneticilerinin de olduğu 3 kişi gözaltına alındı.

 

Kayseri'de "örgütün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları" tespit edilen 7, Siirt'te ise "örgüte yardım ve yataklık yaptığı" tespit edilen 8 kişi yakalandı.

 

Soylu Hakkâri'de konuştu

 

Hakkâri'de bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise terörle mücadele konusunda değerlendirmeler yaptı. Soylu, "güvenlik güçlerinin operasyonları neticesinde PKK'nın en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu ticaretinden büyük bir darbe yediğini" belirterek, "Örgüte katılımlar tarihin en düşük seviyesine gerilemiştir" dedi.

 

Bakan Süleyman Soylu, "Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. Bu sözlerin muhatabı PKK'dır, KCK'dır, DEAŞ'tır, FETÖ'dür, YPG'dir" ifadelerini kullandı.

 

Soylu, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda "tam anlamıyla ve topyekûn" sahaya indiğini de belirtti; "Devletin atacağı her adım mutlaka halkın desteğine muhtaçtır. Bizim en büyük gücümüz milletimizdir. Buradan aziz milletimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum: Bu, bir topyekûn mücadeledir. Bulunduğunuz yerlerdeki PKK sempatizanlarını, köylerde vatandaşa baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin. Net bir şekilde köşeye sıkışmış bu hâin örgütten bu ülkeyi mutlaka kurtaracağız" dedi.

 

Korucu yaş ortalamasının 42 olduğunu da hatırlatan Süleyman Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın vermiş olduğu talimatla birlikte bu yaş ortalamasını aldığımız tedbirlerle yani 50 yaşın üzerindekileri emekliliğe sevk ederek, 45-50 yaş içerisindeki korucularımıza da 6 ay içerisinde karar vermeleri durumunda hem emekli olacaklar hem tazminat alacaklar hem de yerlerine yakınları korucu olacaklar. Böylece de hedefimiz korucu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Yaklaşık 20 bin yeni korucumuzun da büyük mücadele içinde olacağını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -