Ana SayfaHaberlerGündemGül: Adaylığım söz konusu değil

Gül: Adaylığım söz konusu değil

 

Gül, geniş mutabakat sağlanmadığını belirterek, adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.

 

Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

En zor iç ve dış şartları itibariyle büyük zorluklarla karşı karşıyayız. İçeride daha çok huzura, güvene, barışa uzlaşmaya ihtiyaç varken maalesef tam tersi kutuplaşma ayrışma korku ve kaygı ortamı var. Dışarıda ise çok ciddi ve beka sorunlarıyla karşı karşıyayız. Ulusal çıkarlarımızın ekonomik kaygıların ciddi seviyeleri ulaştığını görüyoruz. Ayrıca hamasetin, hakaretlerin siyaseti esir aldığını müşahede ediyoruz. Neyin iyi olduğunu konuşmaktan çok siyasi manevralarla, kişiler üzerinden saldırılarla meşgulüz. Yeni nesillerin geleceği maalesef ikinci seviyeye düşüyor. Böyle bir ortam içinde seçimlere gidiyor. Şüphesiz ki seçimler olunca beklenti ve heyecanlar var. Benim ismim de yoğun şekilde gündemde. Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki bir faninin ulaştığı bütün makamlara, mevkilere ulaşmış vaziyetteyim. Artık geride kalmış şeyler. O bakımdan ne ben ne ailem herhangi beklenti arzu içinde değiliz. Bütün arzumuz memleketimizin huzurlu, istikrarlı olması çocuklarımızın daha güzel, huzur içinde yaşayabilecekleri aydınlık Türkiye olması. Bunun ötesinde hiçbir beklentim olamaz.

 

"DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞMAKTAN GERİ KALMADIM"

 

Her şeyi geride bıraktım. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Cumhurbaşkanlığından sonra aktif siyaset içinde olmayacağımı söyledim ve öyle de yaptım. Arkadaşlarımızın düğün davetlerine bile gidemedim, herhangi bir hareketlilik olmasın diye. Bilgilerimi, tecrübelerimi kendime saklamayacağım elbette ki. Ülkemle, insanlıkla, memleketimle ilgili kayıtsız kalacak değilim. Türkiye'nin hayati gördüğüm konularını sayın cumhurbaşkanıyla baş başa paylaşma fırsatım oldu. Günü geldi hain darbe teşebbüsü ortaya çıktığında hiç arkama bakmadan üstüme düşenleri yaptım. Temel hak ve özgürlüklerle ilgili yanlışlıkları gördüğümde düşüncelerimi paylaşmaktan geri kalmadım.

 

"GENİŞ MUTABAKAT OLURSA ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPARIZ DEMİŞTİM"

 

Seçimlerin aniden erken yapılacağının anlaşılması üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle başlayan hareketlilik benim dışımda gelişmiştir. Benim talep ettiğim organize ettiğim bir süreç değildi. Bunun bilinmesini isterim. Benim bilgi ve tecrübeme güvenen kişilerin bir talebiyle ortaya çıkmıştır. Bunun içinde benim camiamda, toplumun geniş tabakalarından da talep olmuştur. Ben de çok geniş mutabakat olursa üzerime düşeni yapmaktan kaçınmayacağımı söylemişimdir. Talep olunca de bunun uzağında durma gibi sorumsuzluk göstermeyeceğimi ifade etmişimdir. Öncelikle hep dindar kimliğiyle tanınan Temel beyin diyalog çabalarını takdirle karşılıyorum. Geniş bir mutabakatın, arzunun ortada olmadığı da gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değildir. Bazılarının 'risk almaz geri durur' gibi seviyeli seviyesiz eleştirileri karşısında bir şey söylemek istemiyorum ama tarih karşısında vicdanen sorumluyum.

 

"KİMSEYLE ŞAHSİ MESELEM YOK"

 

Kimseyle herhangi bir şahsi meselem yok. Ben sadece politikalar ve gelecek vizyonuyla ilgileniyorum. Bütün arzum Türkiye'nin geleceğinin parlak olması, enerjimizi negatif meselelerle değil pozitif gündemlerle doldurmak olmalıdır.

- Advertisment -