Ana SayfaHaberlerGündemGülen'in iadesini görüşecek

Gülen’in iadesini görüşecek

 

Anadolu Ajansı, Editör Masası’nın konuğu olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen’in iadesi ile ilgili ABD’ye ek evraklar gönderildiğini söyledi. Gülen, konuyla ilgili bu akşam Amerikan Adalet Bakanı Jeff Sessions ile telefonda görüşeceğini söyledi.

 

“Biz Türkiye olarak geçici tutuklama talebi dahil iade dosyalarını ABD merkezi makamlarına ilettik. Türkiyenin beklentilerini geçen ay yaptığımız görüşmede kendisine aktardık. İlave belgelerimizi de kendisiyle paylaştık. Yeni adalet bakanına da bazı ilave belgeleri ilettik. Terörist başı Gülen’in bu darbeyi yaptığı ortada. Bizim gönderdiğimiz belgeler de bunu açıkça ispat ediyor. Biz bu belgelerin ABD adli makamlarına gönderilmesini talep ettik. Yeni bakana görevi nedeniyle tebrik gönderdim. Ayrıca telefon ile de görüyme talebi ilettik. Bugün akşam telefon görüşmemiz olacak. Konuyu görüşeceğiz. Kendisini Türkiye’ye davet edeceğiz.”

 

“Anlam veremiyorum”

 

Alman İstihbarat Servisi BND Başkanı Bruno Kahl’ın darbe girişiminden Gülen’in sorumlu olduğundan şüpheleri olduğu yönünde açıklamalarını da değerlendiren Bekir Bozdağ, Kahl’ın konuşmasına anlam veremediğini belirtti.

 

“Büyük büyük ülkelerin istihbarat servislerinin terör örgütünün sözcüsü gibi konuşmasını ben anlayamıyorum. BND’nin bu olayı FETÖ’nün yaptığını bilmediğini düşünmüyorum.”

 

"Almanya ve Hollanda 'hayır'dan yana tavır koyuyor"

 

Almanya ve Hollanda’nın Türkiye’ye yönelik tutumunu da eleştiren Adalet Bakanı Bozdağ, bu ülkelerin Türkiye’deki referandum sürecinde “Hayır” dan yana tavır koyduğunu söyledi.

 

“Büyük, güçlü, istikrarlı Türkiye istemiyorlar. Ben aziz Türk milletinin Avrupalıların yaptığı tüm olumsuzlukları çok iyi gördüklerini görüyorum. Türkiye’nin meşru hükümetinin bakanları konuşamıyor ama PKK terör örgütü konuşabiliyor. Şiddet terör ve her türlü kanunsuzluğa bulaşmış PKK gösteri yapmak istediğinde onlara her tür önlem alınıyor.”

 

Alman Başbakanı Merkel’in de Hollanda Başbakanı Rutte’nin de bir gün ileride konuşacak bir yer bulamazsa Türkiye’nin kendilerine açık olduğunu da belirten Bozdağ, “Bu ülkelerin gittiği yol yol değil” dedi. 

- Advertisment -