Ana SayfaHaberlerGündemGürsel Tekin: “CHP olarak her desteği vermeye hazırız”

Gürsel Tekin: “CHP olarak her desteği vermeye hazırız”

Geçtiğimiz günlerde EgeTürk TVde Canan Beyazkaya’nın sunduğu Anlat Kendini adlı programının konuğu olan CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin eğitim sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a başarı dileyen Tekin, ihtiyaç halinde her türlü desteği CHP olarak vereceklerini söyledi. 

Kars’ın Karyazı köyünde doğan ve ilk öğrenim çağında yaşadığı zorlukları anlatan Gürsel Tekin, sadece coğrafi zorlukları olduğunu ama eğitim sorunları olmadığını belirtti. Cumhuriyetin kurucularının, “tüm vatandaşları kucaklasın” hassasiyetiyle sadece eğitim ve savunma bakanlıklarına “Milli” unvanı verdiklerini söyleyen Tekin, konuşmasına şöyle devam etti, “Sekiz ayı kar altında geçen bir köyde, 9 kilometre yol yürüyerek okula giderdik. Bizim zamanımızda okul sorunu, yol sorunu vardı ama ‘öğretmen’ sorunu yoktu. Bizim öğretmenlerimiz, bize sadece müfredatı değil hayatı, tabiatı, kültürü, bilimi ve felsefeyi öğrettiler. Ezbere dayalı değil uygulamaya dayalıydı” dedi. 

Kesinlikle tekrardan ezbere dayalı sistemden, uygulamaya dayalı bir eğitim modeline geçilmesi gerektiğini savunan Gürsel Tekin, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un halkın her kesiminden öğrenciyi kucaklayan ve savunan bir eğitim sistem yaratması konusunda işinin çok zor olduğunu fakat çağdaş bir eğitim sisteminin kurulması adına da CHP olarak ellerinden gelen her desteği vereceklerini söyledi. Konuyla ilgili son olarak, “yeni yeni farklı eğitim sistemlerini aramak yerine geçmişe dönük eğitim sistemimizin de gözden geçirilmesi gerektiği” tavsiyesinde bulundu.

- Advertisment -