Ana SayfaHaberlerGündemHamza Yerlikaya Vakıfbank'a, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank'a atandı

Hamza Yerlikaya Vakıfbank’a, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank’a atandı

Vakıfbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımcısı Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi oldu. Öte yandan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı.

Yerlikaya bankaya bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Borsaya yapılan bildirime göre Vakıfbank’ta kamu görevi bulunan yönetim kurulu üyeleri aylık 12 bin 530 TL maaş alıyor.

Yerlikaya aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini de yürütüyor. Yerlikaya güreş sporunda yıllarca Türkiye’yi başarıyla temsil etmişti.

KAMU BANKALARINDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ta bayrak değişimi yaşandı. Üç kamu bankasının Genel Kurulları dün yapıldı. Ziraat Bankası’nda Yusuf Dağcan yerine Veysi Kaynak’ın getirildiği öğrenildi.

YERLiKAYA VAKIF’A

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya Vakıfbank yönetim kuruluna girdi.

ALKİN’E YENI GÖREV

Türkiye İhracatçılar Meclisi eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin de Halkbank yönetim kuruluna girdi. Alkin’in Mehmet Emin Özcan’ın yerine yönetim kurulunda yer aldığı öğrenildi.

EBUBEKİR ŞAHİN HALK BANK ÜYELİĞİ’NE ATANDI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. Halkbank Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Sezai Uçarmak ve Mevlüt Uysal’ın, Yönetim Kurulu üyeliği görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Emin Özcan’ın yerine, 3 yıl süreyle RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin getirildi.

HAMZA YERLİKAYA KİMDİR?

Aslen Sivaslı olan Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976 yılında İstanbul, Kadıköy’de dünyaya gelmiştir. Babası Mustafa Yerlikaya da eski bir güreşçidir. İstanbul’a geldikten bir süre sonra maddi koşullardan dolayı güreşi bırakmak zorunda kalmış olan Mustafa Yerlikaya, çocuklarını güreşe yönlendirmiştir ve Hamza Yerlikaya’yı 1986 yılında güreşe başlatmıştır. Hamza Yerlikaya’nın katıldığı ilk uluslararası turnuva Kanada Québec’de yapılan 1991 Yıldızlar (16 yaş altı grubu) Dünya Şampiyonası’dır. Bu turnuvada dördüncülük elde etmiştir. 17 yaşında iken yaşının küçük olması nedeni ile 1993 Büyükler Türkiye Şampiyonası’na alınmamıştır. Ancak, aynı yıl Uluslararası Vehbi Emre Güreş Turnuvası’nda gösterdiği başarılı müsabakalar ile büyükler kategorisinde de millî takıma girebileceğinin ilk sinyallerini vermiştir.

1993 yılında İstanbul’da düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’na katılması o dönemin Federasyon Başkanı Sadettin Tantan’ın isteği ile kabul edilmiştir. Bu turnuvada ikincilik başarısı kazanmıştır. Aynı yıl Stokholm’de düzenlenen 1993 Dünya Şampiyonasında Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmuş rakiplerini yenerek şampiyon olmuştur. Bu sonuç ile İstanbul’daki ikinciliğinin tesadüf olmadığını kanıtlamıştır. Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) modern güreşin tarihinde dünya minderlerinde ilk kez 17 yaşında bir güreşçinin şampiyon olduğunu açıklamış ve Hamza Yerlikaya’yı Asrın Güreşçisi unvanı ile ödüllendirmiştir. Yaşının küçük olması nedeni ile aynı yıl gençler, ümitler ve büyükler kategorisinde mücadelesine devam ederek başarılarına yenilerini eklemiştir.

1986 – 1996 yılları arasında ilk kulübü olan İstanbul Demirspor’da güreşmiştir. 1996 – 1997 yıllarında Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askerlik görevi devam ederken Türk askeri olarak sivil bir olimpiyatta altın madalya alarak Türk spor tarihinde bir ilke imza atmıştır. 1998 – 1999 yıllarında Emlakbank Kulübünde güreşmiştir. Bu başarılarına bir ödül olarak İstanbul Sultangazi’deki İstanbul’un en büyük spor komplekslerinden birine onun adı verilmiştir. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nde futbol, basketbol, güreşe ve daha birçok spor dalı gerçekleştirilmektedir

KARİYERİ SONRASI

Yerlikaya aktif sporculuğu bıraktıktan sonra 22 Ekim 2012 tarihinde yapılan seçimle Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına seçilmiştir. Bu görevinden 2015 milletvekili seçimleri öncesinde aynı yılın Şubat ayında istifa etmiştir. 10 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı baş danışmanı görevine getirilmiştir.

SİYASİ KARİYERİ

22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden memleketi Sivas’tan TBMM 23. dönem milletvekiliğine seçilmiştir. 2015 yılında, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmıştır. 21 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesiyle Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, evli ve 3 çocuk babasıdır.

- Advertisment -