Ana SayfaHaberlerGündemHDP ve Mehmetçik Vakfı'ndan açıklama

HDP ve Mehmetçik Vakfı’ndan açıklama

 

Sosyal medyada bir süredir paylaşılan "Cizre ve Silopi'ye yardım" isimli kampanyada 10 TL bağış yapılmasını sağlayan SMS numarasının Mehmetçik Vakfı'na ait olduğu farkedildi. Bu afişle mesaj atan ve kampanyaya katılan HDP'liler Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulundu.

 

Hazırlanan afişle bağış isteyen kampanya "Devlet terörünün Cizre ve Silopi'de bıraktığı izleri temizlemeye gidiyoruz. Kurban bağışlarınızı Cizre ve Silopi'ye ulaştırıyoruz. Cizre yaz 2582'ye gönder" ifadeleri ile sosyla medyada günlerce paylaşılmıştı.

 

HDP, Twitter hesabından Cuma günü yaptığı açıklamada "Sosyal medyada 'Cizre yaz XXX'e gönder' ifadesi ve HDP logosu kullanılarak yapılan SMS ile para toplama dolandırıcılığına karşı dikkat!" ifadeleri kullanıldı. 

 

Mehmetçik Vakfı da konuyla ilgili aynı gün şu açıklamayı yayınladı:

 

"Sosyal medya aracıllığıyla son dönemde Vakfımızın SMS bağış numarası olan 2582'ye yapılan bağış çağrıları kesinlikle Mehmetçik Vakfı tarafından yapılmamaktadır. Bu yönde bağış çağrılarında bulunan kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Bilgilerinize saygıyla duyuyuruz. Mehmetçik Vakfı sosyal medya hesapları dışında yapılan, bağış istemeye yönelik yönlendirmelere itibar etmeyiniz!"

 

Afişi kim hazırladığı ve sosyal medyada paylaşıma açtığı bilinmiyor.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -