Ana SayfaHaberlerGündemHDP'liler canlı bombanın cenazesinde

HDP’liler canlı bombanın cenazesinde

 

İstanbul Vezneciler'de 7 Haziran günü 6 polisin şehit olduğu, 6 vatandaşın da hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısını düzenleyen Eylem Yaşa'nın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Diyarbakır'a getirildi. Eylem Yaşa'nın cenaze törenine HDP’li Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanları  Fatma Arşimet ve  Mehmet Ali Aydın , Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Eşref Güler ile Birsen Kaya Akat, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, DBP üyeleri ve partililer katıldı.

 

Vezneciler’deki saldırıda ağır yaralanan 51 yaşındaki Levent Yeşilot da Çarşamba akşamı hayatını kaybetmiş, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükselmişti.

 

Tabuta PKK bayrağı

 

Yaşa’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’na getirilen cenaze için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

 

Eylem Yaşa'nın tabutuna PKK’nın flaması asıldı. Cenaze, namazın ardından kadınlar tarafından sloganlarla mezarlığa götürüldü. HDP’li ilçe belediye Eşbaşkanı Fatma Arşimet tabuta omuz verdi ve bizzat toprağa verdi. Cenazenin taşınması esnasında ve defni sonrasında sık sık PKK sloganları atıldı.

 

13 Mart'ta PKK Ankara Kızılay'da da bir canlı bomba patlatmış ve 37 kişi ölmüştü. Bu saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba için Van'da kurulan taziye çadırı da HDP milletvekili Tuba Hezer tarafından ziyaret edilmişti. Meclis oylaması ile dokunulmazlığı kaldırılanlan milletvekilleri arasında bulunan Hezer ile PKK'ya silah taşıdığı iddia edilen HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız ile birlikte oylama öncesinde yurt dışına çıktı ve halen Avrupa'da bulunuyor.

 

Saldırıyla ilgili 2 DBP'li daha gözaltına alındı

 

Vezneciler saldırısıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ergani ilçesinde bazı adreslere operasyon düzenlendi.

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, DBP'li Belediye Meclis üyesi M.N.P. ile A.S.B. gözaltına alındı.

 

Zanlıların emniyetteki işlemlerin ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderildi.

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -