Ana SayfaHaberlerGündemHrant Dink anıldı

Hrant Dink anıldı

 

Polis, anma töreni öncesi yoğun güvenlik önlemi aldı. Gazetenin bulunduğu Halaskargazi Caddesi, Rumeli Caddesi ve Pangaltı ışıklarından itibaren yol demir bariyerlerle kapatıldı. Alanda bulunan yayalar da çıkarılırken, çevrede ve dükkânlarda güvenlik araması yapıldı. Alana giren vatandaşlar polis aramasından geçirildi.

 

14.30’daki anma töreni öncesi Harbiye'de toplanan bir grup Agos Gazetesi’ne yürüdü. Yürüyüş sırasında, "Hepimizi Hrantız, hepimiz Ermeniyiz", "Yaşasın halkların kardeşliği" şeklinde sloganlar atıldı.

 

Gazetenin olduğu binaya Hrant Dink'in dev posteri ve "Buradayız Ahparig-Özlemle, öfkeyle inatla! Hrant'ın arkadaşları" yazılı pankart asılırken, katılımcılara ses sistemiyle Ermenice "Sari Gelin" türküsü dinletildi.

 

"Hrant için, adalet için"

 

Katılımcılar Hrant Dink'in öldürüldüğü yere kırmızı karanfil bıraktı, mumlar yaktı. "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant", "Biz bitti demeden bu dava bitmez", "Hrant için, adalet için" sloganları atıldı.

 

Hrant Dink'in öldürüldüğü saat olan 15.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Hrant Dink'in yaptığı bir konuşma, katılımcılara dinletildi. 

 

İnsan Hakları Derneği Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu adına Maside Ocak yaptığı konuşmada, Dink cinayetinin tüm boyutlarıyla aydınlatılmasının ve adaletin sağlanmasının 9 yıldır engellenmeye çalışıldığını savundu.

 

Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, eşinin Hrant Dink'e yazdığı mektubu okudu.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -