Ana SayfaHaberlerGündemHürriyet, kendi kendini manşetten yalanladı

Hürriyet, kendi kendini manşetten yalanladı

Ukraynalı manken Daria Kriyliuk’un mekân sahipleri tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen Çeşme/Alaçatı mafyasına dair Hürriyet’te çıkan eleştirel yazı, bir gün sonra manşetten “Çeşme’de asayiş berkemal” haberiyle tekzip edildi. Çünkü araya Süleyman Soylu girdi.

Önceki gün (8 Ağustos) Hürriyet’te Savaş Özbey’in köşesinde yayımlanan “Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu?” başlıklı yazıda Çeşme’de yaşananlar “silahlı grupların yarattığı terör” olarak anlatılmıştı.

Güvenlik zaafiyetinin had safhaya çıktığı belirtilen yazıya aynı gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan tepki gösterdi.

Hürriyet’in Alaçatı tweet’ini alıntılayan Soylu, “Salgın tedbirlerine ısrarla uymadığı için kapatılan bazı işletmelerin sponsorluğuyla kaleme alınan bir yazıyı üzülerek okudum” cümlesiyle başlayan bir açıklama yayımladı.

Soylu, tweet zinciri şeklinde ilçede alınan önlemleri ve yapılan uygulamaları anlattıktan sonra, “Cudi sağ gözümüz ise, Çeşme sol gözümüzdür” dedi.

Soylu’nun açıklamaları sonrası, tartışmaya yol açan yazıya cevap yine Hürriyet’ten geldi.

Dün gazeteler ilk sayfalarını Lübnan, Dolar ve Muharrem İnce’ye ayırırken, Hürriyet’in manşetinde Çeşme İlçe Emniyet Müdürünün güven veren fotoğrafları ve “Çeşme’de mafyaya geçit yok” başlığı yer aldı.

Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile Çeşme’yi gezen Hürriyet ekibi, Ilıca plajını ve polis kontrol noktalarını ziyaret etti. Gazete, Aşkın’ın,“Herkesin içi rahat olsun, Çeşme’de mafyaya geçit vermeyiz” ifadelerini manşet yaparak kendi kendisini yalanladı.

- Advertisment -