Ana SayfaHaberlerGündemIBAN dağıtıp halktan yardım isteyen bir yönetim var

IBAN dağıtıp halktan yardım isteyen bir yönetim var

Kabine toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri avucunu ovuşturuyor, ana muhalefet partisi. IMF’e gidecekmişiz. Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. O zaman ekonomiye bakan zat geldi bana, ‘Sayın Başbakan’ım verelim mi bu borcu’ dedi, ‘Bugün dedim borç alan yarın talimat alır’ dedim. Şimdi parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan yanıt gecikmedi. Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye tam 19 yıldan sonra ilk defa 14 Mayıs 2013 tarihinde son taksitini ödeyerek IMF’ye olan borcunu sıfırladı” diyerek IMF’ye son ödemeyi gerçekleştirdiği meşhur fotoğrafı da paylaştı.

Açıklamanın devamında ise Babacan, partisinin ekonomiye dair önerilerini de ekleyerek şunları söyledi: Sayın Cumhurbaşkanı’nın tespitine katılıyorum. Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF’ye borç verebilecek güçteydi. Fakat bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var. Ekonomi hepimizin sorunu. Ders vermiyoruz; memleket düze çıksın diye reçete sunuyoruz. https://cdn.devapartisi.org/88/T%C3%BCrkLirasindakiDegerKaybiveDEVAPartisininCozumOnerileri.pdf

- Advertisment -