Ana SayfaHaberlerGündemİlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkıyor

İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkıyor

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve milletvekili İlhan Cihaner, bu hafta sonu yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Önceki CHP kurultayında Parti Meclisi üyeliğine seçilen Cihaner, sol eğilimli “Gelecek İçin Biz” grubunun adayı olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip oldu.

CHP’yi “kurtuluşun ve kuruluşun partisi” olarak tarif eden Cihaner açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Partimizin bu niteliği gereği, yaptıkları ve hatta yapmadıklarıyla nasıl bir ülkede yaşayacağımızı belirleme potansiyeli vardır. Temel eleştirimiz, partimizin bu potansiyelini devasa insan kaynağını ve tarihsel birikimini yeterince verimli kullanmadığı yönündedir.

“Oysa kurultayda son yıllarda gerilimi yaşanan iki hattın tartışılması gerekir: Partimizin ana siyasi hattı ne olacak? Partimizin iç işleyişi ne kadar demokratik olacak?

“Bu tartışmaları elden geldiğince kurultay gündemine taşımaya çalışacağız.”

Cihaner, genel başkanlığa adaylığını ise şu sözlerle duyurdu:

“Geçmişe dönmek için değil, geleceği kurmak için; yurdumuzda ve dünyada ön şartsız barış için; eğitim, sağlık, beslenme, barınma, çalışma hakkı için; çocuk, kadın, yaşlı, engelli, LGBT, her inancın, her kimliğin, her etnisitenin bir arada ve eşit yaşamalarının ön koşulu olan laiklik için; insancıl bilim ve yaratıcı sanat için; özgürlüklerin koruyucusu adalet için; ırmaklarımız, denizlerimiz, dağlarımız, ormanlarımız, hayvanlarımız için; Gelecek için CHP’ye ihtiyaç var.

“Bu ilkeleri parti yasalarına dönüştürmeyi amaçlayanlardan biri olarak Genel Başkanlığa aday oldum.”

- Advertisment -