Ana SayfaHaberlerGündemKamudaki taşeron işçilere kadro

Kamudaki taşeron işçilere kadro

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah Dışarıda tek bir taşeron işçi kalmayacak. Emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız" dedi.

 

Karar, kamuda çalışan yaklaşık 740 bin kişiyi ilgilendiriyor. 

 

'Adları farklı, amaçları aynı'

 

Başbakan Davutoğlu, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarına da değindi. Saldırıyı kınayan Başbakan, "Brüksel'de meydana gelen terörün küresel yüzünü gösteren saldırıları lanetliyor, taziyelerimi sunuyorum" dedi.

 

Davutoğlu, "Bazen PKK'nın imdadına DAEŞ, bazen DAEŞ'in imdadına PKK, bunların da sürekli imdadına paralel yetişiyor" dedi. "Adları farklı olsa da hepsinin amacı aynı" diyen Davutoğlu, "Yan yana gelemeyecek örgütler, karşıtmış gibi görünen örgütler, bize karşı tek çatı altında toplanıyor" diye konuştu.

 

Başbakan Davutoğlu, bildiriye imza atan akademisyenlere de yeniden eleştiri yöneltti:

 

"Kandil'den aydınlar ve akademisyenler de işin içine girmeli açıklaması yapılıyor, birkaç gün sonra bildiri yayınlanıyor. Neredesiniz ey akademisyenler? Neden PKK’yı eleştiren bir bildiri yayımlamıyorsunuz? Örgütler bundan güç alıyor. Biz halkımızdan güç alıyorsunuz."

 

"Bir kez daha bu sözde barış havarilerine soruyorum; şu son bir ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz PKK'lı teröristlerce şehit edilmiş, siviller ölmüş, şehirler yakılmış.

 

Neredesiniz ey aydınlar, akademisyenler. Hangi vicdanla şimdi bütün bu olanları, öldürülenleri unutup tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz, neden PKK'yı lanetleyen bir bildiri yayınlamıyorsunuz. Bildiriyi bırakın, neden PKK'ya dair bir eleştiri cümlesi dahi kuramıyorsunuz. İşte terör örgütü bu tablodan cesaret alıyor."

 

Başbakan, "Habercilik dışı faaliyetlerle ülkeyi karamsarlığa sevk etmek isteyen medya çevreleri de var. Bazı internet siteleri, gazeteler terör örgütlerine tek cümle etmez. Bırakın eleştirmeyi, terör örgütlerini yer yer överler. Terör örgütleriyle çalışan böylesi medyayı dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız" diye devam etti.

 

CHP'ye eleştiri

 

Başbakan Davutoğlu, CHP'yi de şu sözlerle eleştirdi:

 

"CHP, ana muhalefet partisi olmasına rağmen giderek garip bir yapıya büründü. Bazıları sol görünümlü paravan örgütlerin militanlarına destek veriyor, bazıları paralel örgüte destek veriyor. DHKP-C’nin hiçbir eylemini eleştirmediler.

 

PKK'lı teröristler HDP için ne anlama geliyorsa DHKP-C ve paralel örgüt de CHP için o anlama geliyor. Paralel yapıya sahip çıkarak neyin diyetini ödüyorsunuz sayın Kılıçdaroğlu?"

 

Davutoğlu, MHP lideri Bahçeliye de şu sözlerle teşekkür etti: Terör saldırısından sonra destek ziyaretine gelen Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Görmek istediğimiz muhalefet budur.

 

'Beddua kaseti çıkmış'

 

Başbakan Davutoğlu, 'paralel yapıya' yönelik eleştirilerini de şöyle sürdürdü. Davutoğlu, "Yeni bir beddua kaseti çıkmış. Onların bedduası işlemez, bizim arkamızda bu milletin, Çanakkale şehitlerinin duası var" dedi.

 

Kaynak: Al Jazeera, AA

- Advertisment -