Ana SayfaHaberlerGündemKarlov suikastına 2 tutuklama

Karlov suikastına 2 tutuklama

 

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016'da katıldığı bir sergide suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında olan polis memuru Sercan Başar, esnaf Enes Asım Silin, avukat Serkan Ö., polis memuru Hasan T. ve akademisyen Abdulkadir Ş. savcıya ifade verdi. Akademisyen Abdulkadir Ş. savcılıkça serbest bırakıldı.

 

Polis memuru Sercan Başar ile Enes Asım Silin tutuklama, avukat Serkan Ö. ve polis memuru Hasan T. ise adli kontrol talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

 

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından sorgulanan şüpheliler Sercan Başar ve Enes Asım Silin, "FETÖ üyesi oldukları" suçlamasıyla tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi. Serkan Ö. ve Hasan T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Tutuklanan polis memuru Sercan Başar'ın, Rus Büyükelçi Karlov suikastının fâili Mevlüt Mert Altıntaş'ın polis okulundan "ağabeyi" olduğu tespit edilmişti. Altıntaş'ın adres gösterdiği Demetevler mahallesindeki ev de Sercan Başar tarafından kiralanmıştı.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -