Ana SayfaHaberlerGündemKartal'da 2 gemi karaya oturdu

Kartal’da 2 gemi karaya oturdu

 

İstanbul'da Kartal sahilde demirli olan ve lodosun etkisiyle halatları kopan 2 kuru yük gemisi karaya oturdu. Gemilerden birinin mürettebatı kurtarıldı, diğer gemideki personelin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Mürettebatın kurtarılmasının ardından gemiler, römorkla yeniden açığa çekilecek.

 

Meteorolojiden uyarı

 

İstanbul'da akşam saatlerinde hızı saatte 40 kilometreyi bulan lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

 

Meteoroloji, akşam saatlerinden itibaren sabaha kadar Marmara’nın doğusunda kalan İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile Batı ve Orta Karadeniz'de Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat ile İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde Eskişehir, Ankara ve Çankırı rüzgarın güneybatı yönlerden (lodos) hızını artıracağını bildirdi.

 

Meteoroloji rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde saatteki hızının 50-80 kilometre esmesinin beklendiğini vurgulayarak "Meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısını yaptı.

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -