Ana SayfaHaberlerGündemKatliam köyüne taziye ziyareti

Katliam köyüne taziye ziyareti

 

Ardından taziye evinde dua okunduktan sonra burada dua okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, "Cümlemizin başı sağ olsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza tekrar şifalar diliyorum, tüm ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm şehit ailelerinin bu süre içerisinde ortaya koymuş oldukları tahammülü hakikaten bizler de takdirle yâd ediyoruz" diyerek başladı.

 

Kur'an-ı Kerim'de "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz" buyurulduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu kardeşlerimizin herhangi bir günahı yok, herhangi bir bu konuda taksiratı yok ve böyle bir durumdayken bu kardeşlerimiz bu hain, bu vicdan yoksunu hatta hatta çok açık ve net söylüyorum çekinmeye gerek yok, ateist, Allahsız, kitapsız bu takımın maalesef böyle bir saldırısı neticesinde inanıyorum ki şehitlik makamına ulaştılar" ifadesini kullandı.

 

"İnşallah en başarılı şekilde başaracağız"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlik makamının peygamberlik makamından sonra en yüce makam olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Ben tüm ailenin bu noktadaki sabrını hakikaten takdirle karşılıyoruz. Bir mücadelenin içerisindeyiz ama bu mücadeleyi de Rabbimin lütfuyla, izniyle inşallah en başarılı şekilde başaracağız. Tabii işimiz kolay değil, zor ve bunların arkasında kimlerin olduğunu herhalde sizler de biliyorsunuz. Yani bu ülkenin gelişmesini, kalkınmasını, birliğini, beraberliğini hazmedemeyenler içeride ve dışarıda bunların hepsi şu anda bunlara bu şekilde bir akıl veriyorlar ki buna ben başında itibaren 'üst akıl' dedim. Bu üst akıl, bunları yönetiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın izniyle sonunda bundan galip çıkacak olan biz olacağız, sabredeceğiz ama zaferi de Rabbim bizlere inşallah lütfedecek."

 

"Devletimiz güçlüdür, bunlara pabuç bırakmayacak"

 

Yakınlarını kaybedenlere, "Tekrar sabırlar diliyorum ve bu sabrınız mükafatınız olacaktır" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

 

"Bizler gerek hükümet, gerekse cumhurbaşkanı olarak üzerimize düşen neyse sadece Dürümlü, Tanışık değil bütün bu bölgede, Güneydoğu'da, Doğu'da ne gerekiyorsa bunların hepsini yapacağız. Allah'ın izniyle devletimiz güçlüdür, bunlara pabuç bırakmayacak. Bizler de bu konuda bu yola zaten inanmışız, baş koymuşuz ve bu mücadeleyi de bu şekilde inşallah sonuna kadar sürdüreceğiz. Yeter ki sizler de bu noktada yılmayın, usanmayın, el ele verelim, omuz omuza verelim ve bu işi de bu şekilde Allah'ın izniyle kurtaralım. Hiç şüpheniz olmasın, bu işi başaracağız. Bütün mesele Rabbimize inanmaktır, tevekkül etmektir, ondan sonra da neticesiyle o zaten takdir eder. Ayet açık ve net; 'Bir kere azmettin mi ondan sonra tevekkül et, gerisine karışma'. Biz azmedeceğiz, tevekkül edeceğiz ve Rabbim de inşallah bu konuda dualarımızı inanıyorum ki icabetle kabul edecektir."

 

Erdoğan, konuşması sonrasında tekrar dua okudu.  Ardından Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve heyetteki bakanlar, katliamda hayatlarını kaybedenlerin mezarlarına gidip, dua etti.

 

Daha sonra Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, beraberindeki bakanlarla Tanışık Köyü'nden helikopterlerle ayrıldı.

 

12 Mayıs akşamı, Tanışık Köyü'nden 16 kişi PKK bombasıyla hayatını kaybetmişti.

 

Binali Yıldırım, AKP genel başkan adaylığının açıklanmasının hemen ardından da Tanışık Köyü'nü ziyaret etmişti.

 

- Advertisment -