Ana SayfaHaberlerGündemKayıp çocuklar için 13 ay sonra kazı

Kayıp çocuklar için 13 ay sonra kazı

 

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Çermik mahallesinde 13 ay önce kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'nın aranmasına yönelik yeni bir çalışma yapılıyor. Çocukların en son görüldüğü noktanın yakınındaki iki yerde kazı çalışması başlatıldı. Sabah saatlerinde Kelkit Çayı kenarındaki ahşap bir evin bahçesinde kazı yapıldı. Ev, çocukların son görüldüğü noktaya 50 metre mesafedeydi. Ama herhangi bir ize rastlanmadı. Daha sonra da aynı mahalledeki bir ahırın bahçesinde kazı çalışması başlatıldı. Bu çalışma sürüyor. 

 

Sabah bahçesi kazılan evin sahibi, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Nereyi arz ederlerse orayı eşsinler. Benim bir korkum yok. Yeter ki çocuklar bulunsun. Kazdılar, bir şey yok yani çok şükür. Burada çocuklar yok. Önceden bir kazı yapılsa ve tekrar doldurulmuş olsa fark ederdim" dedi.

 

Çocuklar, 29 Aralık 2015'te saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için çıktıktan sonra ortadan kaybolmuştu. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla aylarca süren aramalar yapıldı. Fakat aramalarda çocukların izine rastlanamadı.

 

Çalışmaların yeniden başlamasına kayıp çocuklardan Dursun Kağan Taşçı'nın babası İbrahim Taşçı'nın, Salı günü bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sebep oldu. Taşçı, ilçede evli olan bir başka kadınla ilişkisi olduğunu söyleyerek, "Kaçırmış olabilirler. Benim muhatap olduğum kişinin çevresi olabilir. Bununla ilgili ifadelerimi verdim. 2 yıldır süren bir ilişkim vardı. İlişkimin olduğu kişinin eşi, olayı çocuklar kaybolduktan sonra emniyette öğrendi. Kaybolduktan sonra ilişkimi bitirdim. Ben bildiklerimi yetkililere anlattım" dedi. Savcılık da bu açıklamanın ardından yeniden arama çalışması başlattı.  

 

Kaynak: DHA ve AA

- Advertisment -