Ana SayfaHaberlerGündemŞehit sayısı 14'e yükseldi

Şehit sayısı 14’e yükseldi

 

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08:45'de bir halk otobüsünün yanındaki araçta patlama meydana geldi. Kayseri'de çarşı iznine giden askerlerin de içinde olduğu halk otobüsünün yanında bombalı araç patlatıldı. TSK, 14 askerin şehit olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kayseri Valiliği'nde yaptığı açıklamada 4'ü ağır 56 yaralı olduğunu söyledi. Soylu, şehit olanlardan 12'sinin kimliğinin belirlendiğini ve yoğun bakımda toplam 12 yaralı olduğunu da belirtti. Soylu ayrıca şu ifadeleri kullandı: 

 

"Şu anda 7 kişi gözaltında. 5 kişinin de araması devam ediyor. Teröristin kimliği belli. Çalışmalar bitince kamuoyu bilgilendirilecek. Tüm güvenlik güçlerimiz ant içmiş durumda… Gerekli cezayo en kısa zamanda vereceğiz"

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise "Şu andaki tüm işaretler PKK'yı gösteriyor. Oklar o yöne yönlendiriyor. Ancak biz her türlü ihtimali inceliyoruz. Her detay çalışılıyor. Netleşince de açıklama yapılacaktır." açıklamasında bulundu. Kurtulmuş NTV canlı yayınında şunları söyledi:

 

"2016 yılı içinde 25 saldırı olmuş. Bu 26'ncı. Bunların 20'sini PKK yapmış. Diğerlerini DEAŞ… Terörle mücadele sadece sınırlarımızı konrtol etmek değildir. Irak ve Suriye'de terör örgütleri kendilerine terör cenneti buldu. Saldırı nereden gelirse gelsin, Suriye'de de Irak'ta karşılığını alacaklardır."

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaralanan askerleri ziyaret etti.

 

Şehit ve yaralıların kimlikleri

 

Şehitler: Yunus Emre Duran, Abdülsamet Özen (Kocaeli), Kamil Tunç, Kamil Tunç (Afyon Karahisar) Hasan İlhan, Kenan Döngel (Zonguldak), Mustafa Cihan, Fehmi Barçın, Raşit Yücel (Kocaeli), Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Göksel Ağaçyetiştiren ve kimliği belirlenemeyen bir asker.

 

Yaralılar: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavide olanlar Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz.

 

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü ve Adem Kamsız, Memorial Hastanesi’nde tedavi gören Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur

 

Tekden Hastanesi’nde tedavi gören Ahmet Gün.

 

Acıbadem Hastanesi’nde tedavi gören Mehmet Taşdelen.

 

Dünya Hastanesi’nde tedavi gören Recep Coşkun.

 

Erciyes Hastanesi’nde tedavi gören Gökhan Çelik.

 

"13 kahraman personelimiz şehit olmuştur"

 

TSK tarafından saldırıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

 

"17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir."

 

"Hangi kılıkta gelirs gelsin alçaklıktır"

 

Başbakan Binali Yıldırım ise şu açıklamayı yaptı:

 

"Hafta sonu izni için çıkan askerlerimizi şehre götüren halk otobüsüne yolda bir canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Bu alçak terör eylemi sonucu şehit ve yaralı olan askerlerimiz var. Şu anda bakanlarımız olay yerindedir. Gerekli çalışmaları, ordaki emniyet güçleriyle yapıyorlar. Programımı iptal etmeyeceğim. Terörün amacı da bizim moral değerlerimize zarar vermek. Öyle anlaşılıyor ki 15 Temmuz'dan ders almamışlar. Hangi kılıkta gelirs gelsin alçaklıktır. Masum insanları öldürmek insanlığı öldürmek gibidir. Terörö örgütü bilmelidir ki Çanakkale ve istiklal ruhu tam olarak içimizde var. Bu olaylar terörle mücadele gücümüzü azaltmaz. Tam tersine arttırır. Buradan Ankara'ya gideceğiz. Değerlendirme yapacağız."

 

Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

 

RTÜK, Başbakanlık tarafından saldırıya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -