Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu toplu SMS gönderdi, BTK tüm GSM operatörlerine acil yazı gönderip engelledi

Kılıçdaroğlu toplu SMS gönderdi, BTK tüm GSM operatörlerine acil yazı gönderip engelledi

Siyasetçilerin, şirketlerin sık sık kullandığı toplu SMS yöntemiyle, vatandaşlara kredi borçlarının faizlerinin silineceği ile ilgili vaadini gönderen Kılıçdaroğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) engeliyle karşılaştı. BTK’dan tüm GSM operatörlerine “acil notuyla”, “SMS, MMS, aramalara yönelik önemli uyarı” başlıklı yazı gönderildi. İktidarın da kullandığı benzer toplu SMS’lere ses çıkarmayan BTK’nın engeline Kılıçdaroğlu tepki gösterdi: “Telekomünikasyon şirketleri gazetecilere SMS atmamı engelliyor. Tümüyle karartma altındayım. Soruyorum Erdoğan, seçime mi girmeyeyim? Bu mu istediğin? Türkiye'de seçim yapılamıyor. Korkak bu adam, korkak. Bir korkak yüzünden ülke gidiyor. “

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kredi borçlarının faizlerinin silineceğini ve ana paranın 36 aya kadar taksitlendireceğini vadettiği bir SMS gönderdi.

Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği SMS’ler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bugün tüm GSM operatörlerine “acil notuyla”, “SMS, MMS, aramalara yönelik önemli uyarı” başlıklı bir yazı gönderdi. Daha önce benzer SMS’ler Cumhur İttifakı ortakları tarafından da atılmış ancak BTK herhangi bir uyarıda bulunmamıştı.

Birgün’ün ulaştığı yazıda, Yüksek Seçim Kurulu’nun 15 Mart 2023 tarihli kararında yer alan, “Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılmasının yasak olduğu” hükmüne atıf yapıldı.  

Yazıda ayrıca operatörlerin mevzuata uymaması durumunda yetkilendirme iptali dahil yaptırımlara maruz kalabileceği belirtildi.

BTK’nın kararı üzerine Kılıçdaroğlu, EYT ile ilgili vaadini sosyal medya hesaplarından “Erdoğan’ın zulmü ve yasakları varsa, benim de vicdanına güvendiğim halkım var” notuyla paylaştı. 

Yayınladığı videoda “Sevgili halkım bu videonun altına videoyu indirebileceğiniz bir link bırakacağım. Şimdi herkes tüm rehberine bu videoyu göndersin. Saraya ve saray aparatı kurum yöneticilerine inat tüm milletimize ulaşacağız” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, diğer paylaşımında, yayınladığı videonun indirme bağlantısını paylaştı.

Ardından Kılıçdaroğlu, BTK’nın yasak kararı ile ilgili bir video daha yayınladı.

Kılıçdaroğlu, “Tümüyle karartma altındayım” notuyla paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Sürekli iftiralar, yalanlar, komplolar, sandıklarda tuhaflıklar, müşahitleri yasaklama çabaları, Babala TV’yle ilgili korkunç bir yalan kampanyası, montaj videolar, ayrıca mobil ekranlarımızı yasaklamalar… Şimdi de gazetecilere programımızı duyuracağım kısa mesajı atamıyorum. Telekomünikasyon şirketleri gazetecilere SMS atmamı engelliyor. Tümüyle karartma altındayım. Soruyorum Erdoğan, seçime mi girmeyeyim? Bu mu istediğin? Türkiye’de seçim yapılamıyor. Korkak bu adam, korkak. Bir korkak yüzünden ülke gidiyor.  Seçim yapılamaz duruma geliyor. Ne istiyorsun bu ülkeden? Korkak adam!”

Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği engellenen SMS’i şöyle:

“CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam FOX TV canlı yayınında, Liderler FOX’ta programının konuğu olacak; gazeteciler İlker Karagöz, Doğan Şentürk, Selçuk Tepeli, Tülay Ünal Öçten ve Engin Yılmaz’ın sorularını yanıtlayacak.” (Saat: 22.00)

- Advertisment -