Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde protesto

Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde protesto

 

Vezneciler saldırısında hayatını kaybeden şehit polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenazelerinin, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlandı. Şehit polislerin naaşlarını aileleri aldı. Topçu ve Karagözoğlu için Fatih Camii'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. 

 

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Fatih Camii'ndeki törene katıldı.

 

Tören başlamadan önce Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk parçalandı ve gerginlik çıktı. Çelengin yazısı, cenaze namazı kılınmadan önce burada bulunan birkaç kişi tarafından sökülüp yere atıldı. Bunun üzerine partililer, çelengin yazısını yeniden yapıştırıp yerine koydu. Bunun üzerine tekbir getiren bir grup, çelengi kırıp yeniden yere attı. Yaşanan gerginlik üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan anons yaparak, cenazelerde bu tip gerginliklerin uygun olmadığı belirtti. Daha sonra gerginlik yatıştı.

 

Kılıçdaroğlu'nun cami avlusuna girişi sırasında da bir grup protesto etti. Slogan atan grup cami imamının da konuşmasıyla sakinleştirilmeye çalışıldı.

 

Cenazeye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

 

Şehitlerin cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

 

Yaralılara ziyaret

 

Başbakan Binali Yıldırım, bundan önce İstanbul Vezneciler'de salı günü meydana gelen bombalı saldırıda yaralananları Haseki ve Çapa hastanelerinde ziyaret etti. Başbakan'a, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da eşlik etti.

 

Haseki Hastanesi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Binali Yıldırım, "Üniversitenin güvenliğinden sorumlu olan çevik kuvvet ekiplerimizin nöbet değişimine giderken maalesef terör örgütünün saldırısına uğradılar. 6 polisimiz, 5 sivilimiz şehit oldu" hatırlatmasını yaptı. "Yaralılarımız var. Dünden beri yaralılarımızın durumlarını düzeltmek için arkadaşlar canla başla çalışıyor. Bugün de şehit polislerimizi ebediyete uğurluyoruz" diye de ekledi.

 

Yıldırım'ın açıklamalarından diğer bazı satır başları şöyle:

 

"Milletim şunu bilsin ki; terörü ne yaparsa yapsın; ister şehirlerimizde alçakça bombalı, canlı bombalı intihar saldırıları… Hangi yöntemi kullanırsa kullansınlar Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Türk milleti bir ve beraberdir. Asla ne milletimizi yıldırabilirler ne bu büyük devleti hiçbir şekilde bu onurlu mücadeleden, bu istiklâl mücadelesinden geri döndürebilirler. Onun için nerede olursa olsun; ister şehirde, ister kırsalda terörün Türkiye'nin gündeminden çıkması için canla başla askerimiz, polisimiz, korucumuz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak gece-gündüz bu amansız mücadeleyi yapacağız. Sadece terör gruplarına karşı değil, onların içeriden ve dışarıdan arkalarını sıvazlayan, destek veren bütün unsurlara da taviz vermeden gereken her şeyi yapacağız."

 

Polislerle ilgili haberlere tepki

 

Başbakan ayrıca bazı medya organlarında Emniyet teşkilâtıyla ilgili çıkan haberlere tepki gösterdi.

 

"Bazı basın-yayın organlarında polisimize yönelik haksız ithamlar var. Polis örgütümüz yüzlerce bu tür olayı olmadan önce bertaraf edip önlüyorlar. Bize düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimizin moral değerlerini yüksek tutmak. Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Ricam; bu ulvi mücadelede, istikbal-istiklâl mücadelesinde daha fazla yanlarında olup, destekçi olmalarıdır. Birçok bombalı saldırıyı, büyük acıları bize yaşatmak isteyenlere karşı aldığı vakitlice tedbirler sayesinde önlüyorlar. Özellikle büyük şehirlerimizde kahraman polislermize teşekkür ediyorum. Yeri geldiğinde onlar icap ediyorsa hayatlarıyla ödüyorlar. Ancak vatandaşlarımızın en az acı çekmesi için büyük fedâkarlık yapıyorlar."

 

Kaynak: Al Jazeera

 

- Advertisment -