Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu’ndan kardeşine veda

Kılıçdaroğlu’ndan kardeşine veda

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hayatını kaybetti. Tavşantepe Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine Kemal Kılıçdaroğlu, kardeşleri Adil ve Ali Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mustafa Sarıgül ve Canan Kaftancıoğlu katıldı.

Celal Kılıçdaroğlu’nun cenazesi, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde toprağa verildi.

İzmit’teki evinde gece kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren 68 yaşındaki Celal Kılıçdaroğlu’nun cenazesi, Kent Mezarlığı morgundan alınarak Tavşantepe Cemevi’ne getirildi.

Burada düzenlenen cenaze töreninde Celal Kılıçdaroğlu’nun ailesi, taziyeleri kabul etti.

Kılıçdaroğlu’nun cenazesi, kılınan namazın ardından Kent Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kardeşleri Adil ve Ali Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP’li Canan Kaftancıoğlu ve bazı siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bu arada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da törene çelenk gönderdiği görüldü.

Derince ilçesinde yaşayan Celal Kılıçdaroğlu’nun sağlık sorunu yaşadığı ve geçen ay Kocaeli Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 2 hafta süren bir tedavi gördüğü öğrenildi.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Celal Kılıçdaroğlu, 18 Kasım Cuma saat 22.00 sıralarında oturduğu evde fenalaşınca yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Eve gelen sağlık görevlileri, Celal Kılıçdaroğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Erdoğan’dan taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye mesajında, “Kardeşiniz Celal Kılıçdaroğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Celal Bey’e Allah’tan rahmet, size ve tüm aile üyelerine başsağlığı dilerim” ifadesini kullandı.

Yavaş: Başsağlığı ve sabır diliyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” diye yazdı.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı,”Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Celal Bey’e Allah’tan rahmet, Sayın Genel Başkanımıza ve tüm ailesine sabırlar diliyoruz” paylaşımını yaptı.

- Advertisment -