Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu’nun Özdağ protokolü açıklamasına Altılı Masa’dan tepkiler

Kılıçdaroğlu’nun Özdağ protokolü açıklamasına Altılı Masa’dan tepkiler

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın “3 bakanlık ve MİT Başkanlığı” için protokol imzaladıkları iddiası için “İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol. O konuda kamuoyuna açıklama yapamam. Faik Öztrak’ın haberi yoktu” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na İyi Parti, Gelecek ve DEVA partili isimlerden tepkiler geldi.

Altılı Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, bu desteği 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı’nı almak şartıyla verdiğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu, HaberTürk’teki röportajında Özdağ ile arasındaki protokol için “İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol. O konuda kamuoyuna açıklama yapamam. Faik Öztrak’ın haberi yoktu” dedi.

Kılıçdaroğlu, Özdağ ile görüşmesinden Altılı Masa liderlerinin haberinin olduğunu, ancak protokolden kimsenin haberi olmadığını iki kez söyledi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerine Altılı Masa’daki partilerden tepkiler geliyor.

“Hoyratça heba edilmiş bir güven”

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez:

“Biz sahada kendisi için oy isterken meğer o Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven yeniden kazanılabilir mi sayın Kılıçdaroğlu?”

“Kendi adıma özür diliyorum”

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz: “Kendi adıma, geride bıraktığımız seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum”

“Denize düşen, yılana sarılmış”

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin: “Denize düşen, yılana sarılmış”; “Allah’tan iki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol”

DEVA İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: “Güveni zor inşa edersiniz ama kolay harcarsınız. Bu kadar kolay harcanmamalıydı”

DEVA Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın:

“Demokratik siyaset gizli protokollerle değil şeffaf biçimde yapılması gereken bir iştir. Vatandaş kime, hangi şartlarda, nasıl bir çerçevede oy vereceğini bilsin, oyunu ona göre versin. Çünkü hakimiyet milletindir.”

“İyi ki olmamış!”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan:

“Başka hiçbir söz ya da açıklama, seçim mağlubiyeti nedeniyle duyduğum büyük üzüntüyü ortadan kaldıramazdı. Teşekkür ederim Sayın Kılıçdaroğlu. Ben ve benim gibi sırf bu ülkeye demokrasi, hukuk ve eşitlik gelsin diye gecesini gündüzüne katan binlerce insana büyük bir teselli bahşettiniz! İyi ki olmamış!”

“Zokayı yutmaktır”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya:

“Niye şimdi? kimin adına? kime ve neye hizmet ediyor? soruları sorulmadan gündemin peşine takılmak, operasyonun ağına düşmek, operasyoncunun attığı zokayı yutmaktır.”

- Advertisment -