Ana SayfaHaberlerGündem'Kimse bize parmak sallamasın'

‘Kimse bize parmak sallamasın’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRT World Tanıtım Gecesi'nde konuştu. Erdoğan, burada Batı ülkelerinden Türkiye'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi ve  "Dünyanın bir yanı kan revan içindeyken Avrupa'nın refah içinde yaşayamayacağını biliyoruz, görüyoruz. Ülkemizde yaşanan hadiseler tamamen çarpıtılarak olduğundan farklı şekilde yansıtılıyor. Kimse bize parmak sallamasın, bu ülke kendi kaderini tayin etme iktidarına sahiptir" dedi.

 

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

 

"Zalimin kimliğini dikkate almıyoruz"

 

"Türkiye'nin etrafında yaşananlara sırtını dönmesi mümkün değil. İnsani ve vicdani değerlerden taviz vermedik, vermeyeceğiz. Küresel ve bölgesel sorunların çözümüne katkılarda bulunuyor. Zalimin kimliğini dikkate almıyoruz. Mevlana Hazretlerinin pergel benzetmesinde olduğu gibi, bir ayağımızı Türkiye'ye sabitliyor, diğeriyle de küresel barış ve huzura katkıda bulunmaya çalışıyoruz."

 

"Somali'nin açlık sorunu bitmeden, Orta Afrika'da savaş bitmeden, Asya'da istikrar sağlanmadan Avrupa'nın refah içinde yaşayamayacağını gayet iyi biliyoruz. 11 Eylül sonrasının kesif atmosferinde, İspanya ile başlattığımız medeniyetler ittifakı girişiminin sebebi budur. Finlandiya ile yaptığımız anlaşmanın arkasında bu anlayış vardır. Dünya beşten büyüktür derken de meseleye tamamen insan ve adalet odaklı baktık."

 

"Ne kadar ilkesizlik varsa yapmaktan çekinmediler"

 

"Medya ile oluşturulan algı hakikatin önüne geçiyor. Son 3 yılda Türkiye'nin yaşadığı birçok olay bu acı gerçeği tecrübe ettik. Gezi olayları sırasında uluslararası basın kuruluşlarının nasıl yanlı davrandıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Küresel medya kuruluşları, İstanbul ve Ankara'da sokakları yağmayalan, polisimize saldıran, son olarak kaymakamımızı Derik'te şehit eden vandalların, alçakların kahramanlaştırılması başta olmak üzere ne kadar ilkesizlik varsa yapmaktan çekinmediler."

 

"Dış politikada ciddi bir paradigma değişikliğine gitmiştir"

 

"Şüphesiz ülkemizin son 14 yılda yaşadığı sessiz devrimin en görünür olduğu alanların başında dış politika geliyor. Burada şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim. Türkiye bizim dönemimizde dış politika tasavvurunda ciddi bir paradigma değişikliğine gitmiştir. Bugün Türk dış politikasının ana ekseni, insani değerler bunun yanında milli çıkarların tam uyumu üzerine kuruludur. Dünyanın bir yanı kan revan içindeyken Avrupa'nın refah içinde yaşayamayacağını biliyoruz, görüyoruz. Ülkemizde yaşanan hadiseler tamamen çarpıtılarak olduğundan farklı şekilde yansıtılıyor. Kimse bize parmak sallamasın, bu ülke kendi kaderini tayin etme iktidarına sahiptir."

 

"Manşetler hazırdı ama hepsi boşa gitti"

 

"Şayet o gece darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya, kamerasını, kalemini darbeyi meşrulaştırmak için seferber edecekti. Bugün bizi basın özgürlüğü üzerinden eleştirenler, terör yardakçılarını bağırlarına basanlar böyle bir durumda ekranlarını ve sayfalarını cuntacıların emrine vereceklerdi. Geçmişte bunu yaptılar zaten. Tıpkı Mısır'da olduğu gibi eli kanlı darbeci katiller demokrasi kahramanı gibi yansıtılacaktı ama başarılı olamadılar. Hazırlanan manşetler boşa gitti, manşetler hazırdı ama hepsi boşa gitti."

 

"Bu millet sizi bağrınıza basmış"

 

Diriliş Ertuğrul dizisini ekşbşne de seslene Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

 

"Az önce Diriliş'in yönetici ve kadrosuna onu söyledim. Onların o şekilde yorum yapmalarına, değerlendirmelerine hiç kafanızı takmayın, yola devam edin. Bu millet sizi bağrınıza basmış, onlar bassa ne yazar, basmasa ne yazar. Onların orada verilecek şekli bir ödülü önemli değil, asıl önemli olan şu milletin gönlünü siz kazandınız, işte asıl mükafat, asıl ödül bu."

 

Kaynak: AA

- Advertisment -