Ana SayfaHaberlerGündem'Kınamanız bir anlam ifade etmiyor artık'

‘Kınamanız bir anlam ifade etmiyor artık’

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınına katıldı ve Batı ülkelerine seslenerek, "Kınamanız bir anlam ifade etmiyor artık. Bugün kullandıkları örgüt kendilerine de musallat olur." dedi. Kurtulmuş, saldırıda askerlerin hedef alındığını ve bulguların PKK'yı işaret ettiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı ayrıca "Bugün kullanan bombanın fabrikasyon olduğuna dair bulgular var." ifadesini kullandı ve şunları söyledi:

 

"Kimlikleri tespit edilmiş şehit sayımız 9'dur. Ailelerinin ve milletimizin başı sağolsun."

 

Şu andaki tüm işaretler PKK'yı gösteriyor. Oklar o yöne yönlendiriyor. Ancak biz her türlü ihtimali inceliyoruz. Her detay çalışılıyor. Netleşince de açıklama yapılacaktır.

 

İşlerin arkasında lojistik destek var, istihbarat destekleri var. Kayseri özellikle seçildi. PKK'ya karşı dik durmuş bir ilimiz. Kayseri halkı üzerinde galeyan oluşturmak niyetleri de olabilir ancak komandolarımız hedef alınmış. Kayseri tesadüfen seçilmiş bir yer değil. Teröre karşı tek vücut olacağız .Dik duruşumuzu ortaya koyacağız.

 

2016 yılı içinde 25 saldırı olmuş. Bu 26'ncı. Bunların 20'sini PKK yapmış. Diğerlerini DEAŞ… Terörle mücadele sadece sınırlarımızı konrtol etmek değildir. Irak ve Suriye'de terör örgütleri kendilerine terör cenneti buldu. Saldırı nereden gelirse gelsin, Suriye'de de Irak'ta karşılığını alacaklardır."

 

Kaynak: NTV

- Advertisment -