Ana SayfaHaberlerGündem"KKTC'de bir Rum öldüren katil zanlısı Türkiye'ye kaçtı"

“KKTC’de bir Rum öldüren katil zanlısı Türkiye’ye kaçtı”

 

Olayın siyasi boyutunun bulunmadığı belirtiliyor. KKTC polisi Türkiye’ye kaçtığı belirlenen katil zanlısı E.Ş.’nin yakalanarak Kıbrıs’a iadesi konusunda Türk polisiyle birlikte çalışma başlattı.

 

Güney Kıbrıs’la KKTC arasında serbest geçişlerin başladığı 2003 yılından bu yana ilk kez Kuzey’de bir cinayet işlenmesi adanın iki kesiminde de gündemin ilk sırasına yerleşti.

 

Rumların Güney’e geçen Türklere yönelik ırkçı saldırılarına karşılık KKTC’de bugüne kadar Rumları hedef alan herhangi bir olay yaşanmamıştı. Solomos Apostolidis cinayetiyle bu istatistiğin değiştiği belirtiliyor.

 

Yaklaşık bir haftadır kayıp olan 65 yaşındaki Rum Solomos Apostolidis’in cesedi Girne yakınlarında ormanlık alanda bulundu. Rum’un önce öldürüldüğü ardından cesedin teşhis edilememesi için yakıldığı belirlendi.

 

Cinayete kurban giden Solomos Apostolidis, kamera kayıtlarında en son katil zanlısı E.Ş. ile birlikte bir kumarhaneden çıkarken görüntülenmişti. Öldürülen Rum’un otomobili Girne Alsancak’ta askeri bölge yakınlarında bulunmuş, ailesinin cinayet ihbarı üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

 

Yaklaşık bir haftadır kendisinden haber alınamayan 65 yaşındaki Rum’un cesedi Girne dağ yolu mevkiinde yoldan 400 metre uzaklıkta bir orman arazisinde polis tarafından bulundu.

 

Cinayete kurban giden Rum’un sıksık KKTC’ye geldiği, yine erkek olan katil zanlısı E.Ş. ile restoranlarda, otellerde ve kumarhanelerde görüldüğü belirtiliyor. E.Ş.’nin 28 Mart’ta cinayeti işledikten sonra Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’ye kaçtığı belirtiliyor.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kudret Özersay, polisin Bostancı sınır kapısından KKTC’ye geçen Solomos Apostolidis’in katilinin kısa sürede yakalanmasını sağlayacak bulgulara sahip olduğunu açıkladı.

 

Hükümet sözcüsü, olayın siyasi boyutunun bulunmadığını, adli bir vaka olduğunu belirterek gelişmelerden Rum güvenlik makamlarının da haberdar edildiğini söyledi.

- Advertisment -