Ana SayfaHaberlerGündemKomploculuğun dayanılmaz cazibesi: Gözlükgiller, yüz binlerin izlediği videolarıyla geri döndü

Komploculuğun dayanılmaz cazibesi: Gözlükgiller, yüz binlerin izlediği videolarıyla geri döndü

“Geçtiğimiz yıllarda kadın kuşağı programlarında sıklıkla karşılaştığımız Hayri Gözlükgiller isimli doktor, son günlerde YouTube kanalı ve Facebook sayfasından yaptığı paylaşımlarla karşımıza çıkıyor. Covid-19 süreci ve aşı çalışmaları hakkında pek çok komplo teorisinde bulunan Gözlükgiller’in bazı videoları 800 binden fazla izlenmeye ulaşıyor.”

Bu satırlar, takip ve kontrol sitesi teyit.org’un, “Videolarıyla yayılan Hayri Gözlükgiller’e ait sağlık iddiaları” başlıklı haberinin girişinde yer alıyor.

Koronavirüs pandemisinin yol açtığı şüphe ve muğlaklık atmosferi, ekmeğini komplo teorilerinden çıkartan sosyal medya fenomenleri için yeni bir imkân kapısı yarattı. 2019 yılında yasadışı organ nakli yapılmasına aracılık ettiği gerekçesiyle tutuklandıktan sonra televizyon ekranlarına çıkamayan Hayri Gözlükgiller, bu fırsatı en iyi değerlendirenlerden biri olarak öne çıkıyor.

Bu geçmişe rağmen Gözlükgiller’in dönüşüne sosyal medyanın gösterdiği teveccüh ise, Türkiye’de komploculuğun ne kadar cezbedici bir etkisinin olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Teyit.org’a göre Gözlükgiller’in iddialarının temelini aşı karşıtlığı ve 5G’nin “dünyayı yöneten büyük aileler” tarafından nüfusu kontrol altına almak amacıyla ortaya çıkarıldığı fikirleri oluşturuyor. Son videolarındaysa Covid-19 ve kan grupları üzerine kurduğu komplo teorilerini anlatıyor. Gözlükgiller’e göre koronavirüs B ve AB grubu kanlarda daha iyi tutunuyor ve bu da bu “yapay” virüsle B ve AB kan grubundaki kişilerin hedef alındığını gösteriyor.

Gözlükgiller’in iddialarının ele alındığı teyit.org haberine şuradan ulaşabilirsiniz:https://teyit.org/videolariyla-yayilan-hayri-gozlukgillere-ait-saglik-iddialari/

- Advertisment -