Ana SayfaHaberlerGündemKonuşma yapacağı salon değiştirildi

Konuşma yapacağı salon değiştirildi

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Salı günü Almanya'nın Hamburg kentinde konuşma yapacağı "Plaza Event Center" adlı salon yeterince yangın koruması olmadığı gerekçesiyle değiştirildi.

 

Hamburg kenti Mitte Belediyesi'nden ismi açıklanmayan bir sözcü Alman basınına yaptığı açıklamada, değişikliğin gerekçesi olarak güvenlik sebeplerini gösterdi.

 

Wilhelmsburg semtinde bulunan salonda yangın alarm sisteminin bulunmadığını ileri süren sözcü, yeni bir emre kadar bu salonun kullanılamayacağını belirtti.

 

Bu arada Çavuşoğlu'nun konuşması için başka bir salonun ayarlandığı ancak bunun Salı günü açıklanacağı öğrenildi.

 

Daha önce Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Perşembe günü konuşma yapacağı etkinlik de "park yeri ve girişlerin yeterli olmadığı" öne sürülerek iptal edilmişti.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de Pazar günü Köln kentinde yapacağı bir programın salonu işleten şirket tarafından iptal edildiği duyurulmuş ancak etkinlik başka bir salonda gerçekleştirilmişti.

 

Hollanda'da aşırı sağcı Wilders, Türkiye'yi protesto edecek

 

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders ise, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'da halk oylaması etkinliğine katılmasını protesto etmek için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

 

Wilders sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi Hollanda'da düzenlenecek etkinliğe katılmasını protesto etmek üzere Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemek için başvuruda bulunduğunu belirtti.

 

Ayrıca Wilders, "Türk bakanların Hollanda'da kampanya yapmasına hayır" paylaşımında bulundu.

 

Hollanda devlet televizyonu NOS da Wilders ve taraftarlarının, Çarşamba günü sabah saatlerinde protesto yapacağını duyurdu.

 

Wilders Pazar günü yaptığı açıklamada, Türk bakanların 16 Nisan'da yapılacak referanduma kadar geçici süreyle "istenmeyen adam" ilân edilmesini istemişti.

 

Başbakan Mark Rutte de, "Türk yetkililerden aldığımız bilgiye göre Hollanda'da referandum etkinliği organize edileceğini öğrendik. Ancak biz buna sıcak bakmıyoruz. Başka ülkelerin siyasilerinin gelip bizim ülkemizde siyaset yapmasına izin veremeyiz" açıklamasını yapmıştı.

 

Hollanda'da 15 Mart'ta yapılacak genel seçimlerden Wilders'in lideri olduğu PVV'nin birinci parti olarak çıkma ihtimalinin, hükümeti de aşırı sağ söylemlere yönelttiği belirtiliyor.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -