Ana SayfaHaberlerGündemKoronavirüs: 7 ilde tehlikeli tırmanış!

Koronavirüs: 7 ilde tehlikeli tırmanış!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, son 3 günde en çok vakanın tespit edildiği illeri; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa olarak sıraladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Son 3 günde vakaların arttığı ve azaldığı illeri paylaşan Bakan Koca, “En çok vakanın görüldüğü 7 il şöyle; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa. En az vakanın görüldüğü 7 il ise; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik” ifadelerini kullandı.Bakan Koca’nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“DÜNYADA 12 MİLYON KOVİD-19 VAKASI VAR”

“Uzun mücadelenin sonunda iyi bir yerdeyiz. Sizden 3 ay ile 1 hafta sonunun rakamlarının aynı olması üzerinde düşünmenizi isterim. Şu anda dünyada yaklaşık 12 milyon Kovid-19 vakası olduğunu hatırınızda tutmanızı istirham ediyorum.

“ÇOK SAYIDA VAKANIN KAYNAĞI DÜĞÜNLER ÇIKTI”

Süreçte pek çok ülkenin sağlık sistemi çökme tehlikesi yaşadı. Ülkemizin durumu birçok yönden iyi olmakla birlikte ilk can kaybımızı açıkladığımız 11 Mart gecesindeki acımız devam ediyor. Dün 19 insanımızı kaybettik. Sizden bu ölümlerin önlenebilir sebeplere bağlı olduğunuzu hatırlamanızı isterim. Filyasyon çalışmalarında çok sayıda vakanın kaynağının düğünler olduğunu gördük.

SON 3 GÜNDE VAKALARIN ARTTIĞI İLLER

İllerimizin pik yapma durumunu gösteren tablo. İstanbul’un piki tamamladığını görüyoruz. Ama Anadolu’daki illerimizin bu piki daha tamamlamadığını gösteren Sakarya, Ankara, Eskişehir gibi.Son 3 günde en çok vakanın görüldüğü 7 il şöyle; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa. En az vakanın görüldüğü 7 il ise; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik.

TÜRKİYE’DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 Temmuz Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu’nu Twitter hesabından paylaştı. Buna göre; son 24 saatte 49 bin 302 test yapıldı ve 1041 yeni vaka tespit edildi. Koronavirüs tedavisi gören 22 kişi ise hayatını kaybetti. Açıklanan son verilerin ardından Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 282’ye, toplam vaka sayısı ise 208 bin 938’e yükseldi.

Bakan Koca’nın paylaştığı verilere göre; son 24 saatte tedavisi tamamlanan 2 bin 219 hasta daha taburcu oldu. Böylece toplam iyileşen hasta sayısı 187 bin 511 oldu. Toplam entübe hasta sayısı 406, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı ise 1172 oldu. Toplam test sayısı ise 3 milyon 782 bin 520’ye yükseldi.

“YENİ VAKALAR BAZI İLLERDE YOĞUNLAŞMAKTADIR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarını açıkladığı paylaşımında, “Bazı büyük kentlerde en yüksek haftalık vaka sayıları salgının 5. haftasında görülmüştü. Tedbirlerle bunu düşüşler izledi. 13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye koronavirüs testlerin pozitif çıkma oranı:

25 Haziran: %2,8

26 Haziran: %2,7

27 Haziran: %3,0

28 Haziran: %2,8

29 Haziran: %2,7

30 Haziran: %2,6

1 Temmuz: %2,3

2 Temmuz: %2,4

3 Temmuz: %2,2

4 Temmuz: %2,4

5 Temmuz: %2,5

6 Temmuz: %2,1

7 Temmuz: %2,1

8 Temmuz: %2,1

- Advertisment -