Ana SayfaHaberlerGündem“Kuduz köpekler kaçırıldı” iddiası yalan çıktı, hedef haline getirilen “Köpek Velisi” tutuklandı

“Kuduz köpekler kaçırıldı” iddiası yalan çıktı, hedef haline getirilen “Köpek Velisi” tutuklandı

Hayvanları barınaktan resmi bir şekilde sahiplenmesine rağmen sosyal medyada “Şanlıurfa’daki kuduz köpekleri Ankara’ya kaçırdı” denilerek hedef haline getirilen Buket Özgünlü tutuklandı. Kuduz iddiası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yalanlandı. Hayvanseverler, konuya tepkisiz kalan Mansur Yavaş’a tepki gösterdi.

Sosyal medyada “Köpek Velisi” ismiyle tanınan, Yaşama Tutunan Patiler Derneği Yöneticisi Buket Özgünlü, Şanlıurfa’da köpeklerin öldürüldüğü ve birköpeğin belediye personeli tarafından boğulduğu görüntülerin ortaya çıkması üzerine takipçileri ile birlikte bölge barınaklarında ve sokaklarda bulunan köpekleri sahiplenmek üzere Şanlıurfa’ya gitti.

https://www.instagram.com/p/C7-LSl5IUIR/?hl=de

Yaptığı sosyal medya paylaşımında sokaklarda hiç köpek kalmadığını, barınaklarda toplam 78 köpek bulunduğunu ifade eden Özgünlü, beraberindekilerle birlikte bütün köpekleri resmi bir şekilde sahiplendi.

Sahiplenilen köpekler belediye personeli tarafından araçlara bindirildi.

https://www.instagram.com/p/C7_jjfRoEit/?hl=

Ancak sokak köpeklerine karşı sosyal medya hesapları, söz konusu görüntüleri “Kuduz köpekler kaçırıldı” şeklinde servis etti ve Özgünlü’nüntutuklanması için çağrılar yaptı.

Ankara Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastalık taşıyan köpeklerin Ankara’ya getirildiğinedair iddiaları ihbar kabul ederek, kolluk kuvvetlerive Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere tümbirimleri ile çalışma başlattığını duyurdu. Valiliktenyapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlığına vediğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlühareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadeleetmekte kararlıyız” denildi.

Daha sonra Ankara Valiliği yaptığı açıklamaylaAnkara’ya getirilen köpeklerin karantinayaalındığını, köpekleri getiren kişilerin gözaltınaalındığını ve haklarında yasal işlem başlatıldığınıaçıkladı:

“İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgiliEmniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucubulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veterinerhekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren vegetiren kişiler yakalanarak CumhuriyetBaşsavcılığımızın talimatları doğrultusundagözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlerebaşlanılmıştır.”

Köpekleri Ankara’ya taşıyan Köpek Velisi, yaptığıyazılı açıklama taşınan 35 köpeğin hiçbirinde kuduzolmadığını, yasal bir şekilde belediyedensahiplenildiğini söyledi:

“Kuduz köpeği belediye bize teslim eder mi, hepsinin sahiplendirme tutanakları mevcut. Aracayükleyenler belediye personeli, kuduz varsa çıplakelle dokunur mu? Dernek olarak nur topu gibiporvo distemper leishmana gibi birçok hastalığıolan 35 can sahiplendik. Hepsinin sağlık taramalarıyapılacak, tek bir camda kuduz yok.”

Buna rağmen Buket Özgünlü, “hayvanları koruma kanununa muhalefet’” suçundan tutuklandı.

Şanlıurfa Belediyesi iddiaları yalanladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Buket Özgünlü’nüntutuklanmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, “Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde kuduz karantinası veya karantina bölgesinden gelen herhangi bir hayvan bulunmamaktadır. İlgili kişinin ‘kuduz riski varmış’ diyerek ifade ettiği geri kalan hayvanları nereden ve ne şekilde aldığı tarafımızca bilinmemektedir” denildi.

Mansur Yavaş tepki çekti

Ankara Valiliği’nin açıklamaları karşısında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın konuya müdahil olmaması hayvanseverlertarafından tepkiyle karşılandı.

“Mansur Yavaş’tan öyle soğudum ki, hayvanlar konusundaki pasifliği sonucu yaşananlar artık affedilmez sonuçlar doğuruyor”

“Mansur Yavaş bundan sonra hayvan düşmanlarından oy istesin”

“Ankara Valisi köpekler için saçma sapan açıklamalar yapıyor, Mansur Yavaş gizli gizli Ankara sokaklarında insanların senelerdir baktığı masum köpekleri topluyor birer birer”

https://x.com/kristalavize777/status/1799907416638673000

Köpek Velisi olarak bilinen Özgünlü ve yöneticisi olduğu Yaşama Tutunan Patiler Derneği, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarıyla biliniyor.

Derneğin engelli köpekler için tasarladığı vagonlar ile köpeklerin gezdirildiği görüntüler sosyal medyada büyük ilgi çekmişti.

https://www.instagram.com/p/C4fNP0SIrma/
https://www.instagram.com/p/C6GdI-0Iqx6/
- Advertisment -