Ana SayfaHaberlerGündemKütahya’da ‘bayrak yakıldı’ gerginliği

Kütahya’da ‘bayrak yakıldı’ gerginliği

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Türk bayrağının yakıldığı iddiasıyla polis merkezi önünde toplanan gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

 

Dağçeşme Mahallesi'ndeki TOKİ inşaatında Doğu ve Güneydoğu illerinden çalışmaya gelen işçiler tarafından Türk bayrağı yakıldığı ve olayla ilgili 3 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı iddiası üzerine 500’e yakın gösterici, Tavşanlı Polis Merkezi Amirliği önünde toplandı.

 

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da Polis Merkezi Amirliği önüne gelerek kalabalığa dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Kalabalığın dağılmamakta direnmesi üzerine Kütahya'dan takviye çevik kuvvet ekibi ilçeye sevk edildi.

 

Gruptan bazıları polislerin üzerine taş ve şişe atması üzerine, emniyet güçleri biber gazıyla müdahalede bulunarak göstericileri dağıttı.

 

Polisin dağıttığı göstericilerin bir kısmı işçilerin kaldığı barakaları ateşe verdi. Yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü.

 

5 kişi yaralandı

 

Başlarına taş ve şişe isabet etmesi sonucu 4 polisin ve bir gazetecinin yaralandığı olaylarda, 4 gösterici gözaltına alındı. Yaralılar, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

 

3 işçi ilçeden uzaklaştırıldı

 

Bayrak yaktıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 işçi ise ifadelerinin ardından olayların büyümemesi için güvenlik güçlerince ilçeden uzaklaştırıldı. Doğan Haber Ajansı, bayrak yaktıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 inşaat işçisinin suçlamaları kabul etmediğini ve bayrağın kaynak çalışması sırasında sıçrayan kıvılcımdan dolayı alev aldığını söylediklerini duyurdu.

 

Kaynak: AA ve DHA

- Advertisment -