Ana SayfaHaberlerGündemLavrov-Çavuşoğlu görüşmesi başladı

Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesi başladı

 

Suriye'deki durumu görüşmek üzere Moskova'da bir araya gelen Lavrov ve Çavuşoğlu, toplantının basına açık bölümünde, Rus Büyükelçi Karlov'a yönelik suikastla ilgili konuştu. 

 

"Bu suikastı tüm detaylarıyla araştırmamız gerekiyor" diyen Lavrov, "Suikasta yönelik hızlı tepkiden dolayı Türkiye'ye teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

 

Lavrov, "Suikast aramızdaki diyaloğu daha önemli kılıyor. Uluslararası terörizmle etkili bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Teröristlere tek bir mahalle bile vermeyeceğiz" dedi.

 

"Devlet başkanlarımızın dün ifade ettikleri gibi bu trajedi uluslararası terörizmle daha etkin bir şekilde mücadele etmemizi gerektiriyor. Bugünkü ikili toplantımız ve ardundan yapacağımız üçlü toplantı; Suriye’deki çözüme, insani yardımın ulaşımının kolaylaştırılmasına siyasi çözüme yönelik çalışmamıza katkı sağlayacaktır. Ve teröristlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir."

 

Çavuşoğlu: Büyükelçinin adı sokağa verilecek

 

Bakan Çavuşoğlu ise şunları söyledi:

 

"Hem Rusya hem Türkiye biliyor ki bu terör saldırısının amacı ilişkilere zarar vermek ve son dönemde ulaştığımız tüm hedefleri yok etmektir. Rusya ve Türkiye bunun farkındadır ve buna müsaade etmeyeceğini de defalarca vurguılamıştır. Bu hain alçak terör saldırısının arkasında kimler var, bunu da açığa çıkarmak zorundayız. Bunu da birlikte başaracağız. Sayın Putin'in önerisini sayın Cumhurbaşkanımız kabul etti ve Rus heyet Ankara'ya ulaşmak üzere. Sizin ve bizim uzmanlarımız birlikte çalışacaklar ve bu saldırının arkasında ne olduğunu birlikte ortaya çıkaracaklar. Elbette Karlov'a yapılan bu saldırının hesabı da sorulacaktır. Kendisinin adını hem Ankara'da hem yüreğimizde yaşatacağız. Büyükelçiliğin olduğu sokağa Karlov'un adını vereceğiz." 

 

Konuşmaların ardından toplantıya basına kapalı olarak devam edildi. Lavrov-Çavuşoğlu toplantısından sonra, gün için de bu kez İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in de katılımıyla üçlü zirve gerçekleştirilecek.

 

- Advertisment -