Ana SayfaHaberlerGündemİlker Cumbul teleferik şehirler için önemli bir seçenek

İlker Cumbul teleferik şehirler için önemli bir seçenek

İlker Cumbul, teleferik kullanımın artması ile şehirlerin bir toplu taşıma alternatifinden fazlasına kavuşacağını söyledi. Bursa Teleferik Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, teleferiğin diğer ulaşım yöntemleri ile kıyaslandığında çok daha fazla avantajı olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

İlker Cumbul teleferik kullanımın teşvik edilmesi ile trafikte boşa geçirilen kişilere hem daha fazla sosyalleşme imkânı hem de dinlenme zamanı sağlayacağını belirtirken “yoğun trafikte ciddi oranda yakıtı tabir-i caizse havaya atıyoruz. Bu kadar değerli bir kaynağı boşa tüketmekle kalmıyor milyarlarca liralık kaynağı da kaybediyoruz. Teleferik sistemlerine yapılacak yatırım ile ülke olarak çok ciddi kazanımlar sağlayabiliriz” dedi. 

 

İlker Cumbul, “En fazla yakıt tüketimi yoğun trafikte meydana gelen dur-kalk sırasında harcanıyor. Diğer ulaşım araçları trafikte dururken de ciddi bir akaryakıt tüketiyor. Bu gereksiz tüketimi sadece ekonomik açıdan değil doğa açısından da değerlendirmeliyiz. Fosil yakıtların çevreye verdiği zararın herkes farkında. Bugün Avrupa’nın bazı şehirlerde belli emisyon değerlerinin üstünde karbon salınımı yapan araçların meydanlara girişi engelleniyor. Teleferik kullanımında geç kaldığımız  her gün geri kazanılması zor kayıplar veriyoruz” dedi. 

 

İlker Cumbul, teleferik kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte şehir gürültüsünün de azalacağını söyledi. Şehirlerde yaşayan insanların sağlığı düşünüldüğünde bunun oldukça önemli bir nokta olduğunun altını çizen İlker Cumbul, “Teleferik, diğer toplu taşıma seçenekleri ile kıyaslandığında oldukça sessiz. Şehrin gürültüsünün azaltılmasında teleferik kullanımı önemli bir adım” dedi. 

 

İlker Cumbul, teleferik kullanımının aynı zamanda şehre gelen turistler açısından da ilgi çekeceği olduğunu belirtti. Teleferiğin turistlere şehri farklı bir görüş açısıyla izleme olanağı sağlayacağını söyleyerek bunun da görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtti. İlker Cumbul, şehirlerin artık turizm gelirlerini artırabilmek için  turistlere ilgi çekici alternatifler sunmaları gerektiğini söyledi.  

- Advertisment -