Ana SayfaHaberlerGündemİlker Cumbul Trafik kazası için çözüm teleferik

İlker Cumbul Trafik kazası için çözüm teleferik

İlker Cumbul, trafik kazası sayısının azaltılması için alternatif ulaşım sistemlerinin devreye biran önce alınması gerektiğini belirtti. İlker Cumbul, toplu taşıma alternatiflerinin artması ile vatandaşların bunlara yöneleceğini ve bunun da trafik kazası sayısının azalmasını sağlayacağını belirtti. 

 

 

İlker Cumbul, trafik kazası olan bölgeleri değerlendirdikleri zaman toplu taşımanın buralarda yaşayan insanlar tarafından daha az tercih edildiğini ve bunun da yoğunluğu artırdığını gözlemlendiklerini söyledi.  Teleferik gibi konforlu ve hızlı alternatiflerin artması ile insanların toplu taşımaya yöneleceğini söyleyen İlker Cumbul, “trafik kazası yaşanan bölgelere baktığımızda sabah ve akşam yoğunluğu nedeniyle daha fazla vaka ile karşılaşıyoruz. İşlerine özel araçları ile giden kişilerde görülen artış kaza sayısını da artırıyor. Teleferik ile konforlu bir ulaşım hem trafik kazalarını hem de trafik yoğunluğunu azaltacaktır” dedi. 

 

İlker Cumbul, trafik kazası sayısının özellikle sabah saatlerinde daha çok olduğunu belirtirken insanların uyandıktan çok kısa bir süre sonra yola çıktıklarını ve bunun da dikkat eksikliğine yol açtığını söyledi. İlker Cumbul “trafik kazası en büyük sebebi dikkatsizlik. İnsanlar, sabah erken saatlerinde işlerine okullarına yetişmek için acele ediyorlar. Uyandıktan çok kısa bir süre sonra yola çıkılıyor. Bu saatlerde dikkati bir noktaya toplamak da oldukça zor. Bu nedenle trafik kazası oranı da artıyor. Bu yaşanan kazalar hem maddi kayıplara hem de vakit kaybına neden oluyor. Teleferik gibi konforlu ve hızlı ulaşım yöntemleri ile bunun önüne geçmek mümkün. Uygun olan noktalarda teleferik ile ulaşım sağlanması ile bu bölgelerde yaşayanlar özel araçları yerine bu sistemi tercih edecektir” dedi. 

 

İlker Cumbul trafik kazası ile mücadele etmenin çok önemli olduğunu, yaşanan maddi hasarlı kazaların azaltılması için şehirlerde alternatif ulaşımın sunulması gerektiğini ve teleferik kullanımının yaygınlaşması gerektiğini söyledi 

- Advertisment -