Ana SayfaHaberlerGündemİlker Cumbul Trafik kazası yerine teleferiğe harcayalım

İlker Cumbul Trafik kazası yerine teleferiğe harcayalım

İlker Cumbul trafik kazası sonucunda her yıl kaybettiğimiz para, zaman ve iş gücünün çok daha azıyla kurulacak teleferik sistemlerinin özellikle şehir içi ulaşımda yeni alternatifler sunmak için önemli olduğunu söyledi. Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, trafik kazası oranını düşürmek için de konfolu ve hızlı ulaşım imkanı sunan teleferik sistemlerinin gerekli olduğunu belirtti.  

 

İlker Cumbul trafik kazası hakkında İçişleri Bakanlığının internet sitesinde düzenli olarak yayınlanan verilere bakıldığında 2019 yılı Ekim ayı sonuna kadar bütünTürkiye’de 200 bin 836 trafik kazası gerçekleştiğini bunun 164 bin 748 tanesinin de yerleşim bölgelerinde meydana görüldüğünü söyledi. İlker Cumbul trafik kazası yaşanma olasılığının daha yüksek olduğu yerleşim bölgelerinde uygunluk da göz önünde bulundurularak teleferik sistemlerinin kullanılmasının bu yaşanan trafik kazası sayısının da düşmesinde önemli rol oynayacağını belirtti. 

 

İlker Cumbul “trafik kazası nedeniyle her yıl milyarlarca liranın yanında zaman ve iş gücü de kaybediyoruz. Özellikle zaman ve iş gücü bizim için her şeyden önemli. Bunlar paradan da değerli. Çünkü yerine konulamıyor, geri getirilemiyor. 2019 yılı daha bitmeden yaklaşık 170 bin trafik kazası meydana gelmiş. Ekonomik değerini hesapladığımızda ortaya çok ciddi bir kayıp çıkıyor. Teleferik sistemleri için yapılması gereken yatırım bunun yanında çok küçük kalıyor” dedi. 

 

İLKER CUMBUL TRAFİK KAZASI MALİYETİ TELEFERİKTEN YÜKSEK

İlker Cumbul trafik kazası nedeniyle kaybedilen paranın hiçbir zaman geri döndürülemeyeceğini  fakat teleferik sistemlerine yapılacak yatırımın Türkiye’ye gelecek nesillere de kalıcı aktarılabilecek eserler kazandırmanın yolunu açacağını ve bunun yanında toplu taşımanın üzerindeki yükü de alacağını söyledi. İlker Cumbul “trafik kazası ile kaybedilen ekonomik değerlerin bir dönüşü yok. Fakat teleferik bir yatırım. İşletilmeye başladıktan sonra kısa bir sürede kendi maliyetini çıkarmasının yanında kâr eder hale geliyor” dedi. 

 

İlker Cumbul trafik kazası hakkında yapılan çalışmaların sonuçlarına göre kazaların genellikle sabah saatlerinde yoğunlaştığının görülebileceğini söyledi. İlker Cumbul “ trafik kazası nedenlerine baktığımızda dikkatsizliğin birinci sırada olduğunu görebiliriz. Özellikle sabah erken saatlerde insanlar odaklanma sorunu yaşıyor ve kaza yapmaya açık oluyor. Şehir içi ulaşımda alternatifleri artırdığımızda bu sorun çok azalacaktır” dedi. 

- Advertisment -