Ana SayfaHaberlerGündemManisa'daki 5,5 büyüklüğünde deprem, İzmir, İstanbul ve Bursa'da da hissedildi

Manisa’daki 5,5 büyüklüğünde deprem, İzmir, İstanbul ve Bursa’da da hissedildi

Manisa'da 5, 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir, İstanbul ve Bursa'da da hissedildi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5,5 olduğunu duyurdu. Depremin merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi. İlk açıklama Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'nden geldi, 'Şu ana kadar intikal etmiş yaralı ya da hasar tespiti yok. Sadece Turgutlu ilçesinde bir binanın duvarında küçük bir çatlağın olduğu bilgisi var, onu da böyle bir depremde hasar olarak addetmememiz gerekir' dedi. Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binaları panikle terk ederken, kimileri de telefonla yakınlarını aradı.

Manisa’da 5, 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir, İstanbul ve Bursa’da da hissedildi.

AFAD, saat 10.21’de merkez üssü Manisa’nın Saruhanlı ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, saat 10.21’de merkez üssü Saruhanlı olan 5,5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem 9,29 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Açıklamada, gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Manisa merkezli deprem, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kütahya ve bölgedeki birçok ilde hissedildi.

Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binaları panikle terk ederken, kimileri de telefonla yakınlarını aradı.

MANİSA VALİLİĞİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

İlk açıklama Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’nden geldi, “Şu ana kadar intikal etmiş yaralı ya da hasar tespiti yok. Sadece Turgutlu ilçesinde bir binanın duvarında küçük bir çatlağın olduğu bilgisi var, onu da böyle bir depremde hasar olarak addetmememiz gerekir” dedi.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ KUMKUYUCAK

Karadeniz, depremin merkezinin Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi olduğunu belirtti.

 Karadeniz, “Valiliğimize intikal eden herhangi bir hasar ihbarı yok. Dış mahallelerde de araştırmalarımız devam ediyor. Şu anda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız sürüyor. Elbette ki ilk etapta eğer herhangi bir hasar varsa hemen ona göre bizim afet planlarımıza uygun şekilde harekete geçilecek.” diye konuştu.

“MERKEZDE HİSSEDİLECEK BİR ARTÇI YAŞAMADIK”

Hem Saruhanlı ilçesinde hem de depremin meydana geldiği Kumkuyucak Mahallesi’nin yakın olduğu Gölmarmara ilçesinde tüm köyleri tek tek taradıklarını anlatan Karadeniz, şunları söyledi:

“Sağlık kuruluşlarımızla da bilgi alışverişinde bulunduk. Şu ana kadar intikal etmiş yaralı ya da hasar tespiti yok. Sadece Turgutlu ilçesinde bir binanın duvarında küçük bir çatlağın olduğu bilgisi var, onu da böyle bir depremde hasar olarak addetmememiz gerekir. Bu depremde herhangi bir kayda değer hasar söz konusu değil. Ege Bölgesi her an depreme hazırlıklı bulunmamız gereken bir bölge. Şu ana kadar Manisa merkezde hissedilecek şekilde bir artçı yaşamadık. Halkımıza, milletimize geçmiş olsun diliyorum.”

SOYLU: KIRSALDA TARAMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da şiddetli depreme ilişkin “Şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir, kırsal tarama devam etmektedir” dedi.

Soylu, konuyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5,5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir. Geçmiş olsun.”

MANİSA VALİLİĞİ’NDEN SON AÇIKLAMA

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi merkezli 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede tarama çalışmaları sürüyor.

Valilik’ten yapılan son açıklamada, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçelerine bağlı tüm mahallelerle irtibat sağlandığı, depremden kaynaklanan herhangi bir hasar tespit edilmediği belirtildi.

Açıklamada, “İlimizde hayat normal akışında devam etmektedir.” ifadesi kullanıldı.

“DUVARDA ÇATLAKLAR SÖZ KONUSU”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin merkez üssüne yakın ilçelerine bağlı Sazoba Mahallesi’ni gezdiklerini, bazı bacalarda yıkık, duvarlarda çatlak oluştuğunu ancak genel anlamda korkulacak bir durumun olmadığını kaydetti.

Dutlulu, “İnsanlar rahat, muhtarla da iletişim halindeyiz. Şu ana kadar gelen olumsuz bir haber yok” dedi.

3 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi merkezli deprem, Soma ilçesinde de hissedildi.

Deprem anında, Bergama Caddesi’ndeki bir binanın çatı katından kopan beton parçaları park halindeki 3 aracın üzerine düştü. Araçlarda büyük hasar oluştu.

GÖRÜR: GEDİZ GRABENİ’NDEN KAYNAKLANIYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden emekli, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin eski başkanı ve 1999-2014 döneminde deprem araştırmalarında görev alan Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’daki şiddetli depremin ardından Twitter’dan değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Görür’ün açıklamaları şöyle:

“Arkadaşlar merhaba. Az önce Akhisar-Sazoba’da 5.5 büyüklüğünde bir deprem oluştu. Bu deprem muhtemelen Gediz Grabeninin Göl Marmara civarında kollara ayrıldığı yerde KB-GD doğrultulu ikincil bir graben fayına bağlı olarak gelişti. Tüm bu depremler kanaatimce Gediz Grabeninin…

Turgutlu-Salihli-Alaşehir güzergahından geçen ana fayın üzerinde hareket eden tavan blokundaki farklı gerilmelerden meydana geliyor. Yani Gediz Grabeninin kuzey kısımları bu bölgedeki K-G yönlü gerilmeye paralel olarak yerleşiyor. Sevgiler.”

ERCAN: TÜRKİYE 7’LİK BİR DEPREME GEBE”

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise Türkiye’nin tamamının gergin olduğunu belirterek “Türkiye 7’lik bir depreme gebe ama nereden vurabilir söylemek mümkün değil. Bunu olasılık olarak yüzde 52 olasılıkla Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde, yüzde 33 oranında ise Batı Anadolu’da bekliyorum” diye konuştu.

- Advertisment -