Ana SayfaHaberlerGündemMeclis'e yürümek isteyen avukatlara polisten biber gazlı müdahale

Meclis’e yürümek isteyen avukatlara polisten biber gazlı müdahale

Çoklu baro sistemi görüşmeleri Meclis Adalet Komisyonu'nda devam ediyor. Görüşmelere alınmayan avukatlar TBMM'ye yürümek isteyince polisin biber gazlı müdahalesine maruz kaldı.

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu çoklu baro teklifi ikinci gününde Adalet Komisyon’unda görüşülmeye başladı. Baro başkanları bugün de salona alınmadı. Dün küçük olduğu için koronavirüs tedbirlerinin uygulanamadığı salon bugün değiştirildi.

Görüşmelere katılmak isteyen bazı baro başkanlarının, Meclis’in Çankaya kapısındaki bekleyişleri ise sürüyor. Çankaya Kapısı girişine dün akşam saatlerinde gelen baro başkanları beklemeye devam ederken yeni gelen baro başkanlarının yaya olarak geçişlerine izin verilmedi.

VEKİL ARAÇLARI İLE GEÇTİLER

Bunun üzerine bazı CHP’li milletvekilleri ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. İçeri alınmayan baro başkanları, CHP’li vekillerin araçlarına binerek polis kontrol noktasını geçti.

Ankara Barosu, bugünkü Büyük Savunma Mitingi öncesi eylemleri yasaklayan ve baro başkanlarının kente girişine izin vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusu yapılacağını açıkladı.

Baronun Twitter hesabından da paylaşılan açıklamayı, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan “saat 15:00, Ankara Adliyesi” hatırlatmasıyla paylaştı.

SUÇ DUYURUSU KARARI

Ankara Barosu, bu yasağın kanunsuz olduğunu ve suç duyurusu yapacaklarını açıkladı. Baronun açıklamasında, suç duyurusuna tüm avukatlar davet edildi.

Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlar, “Hak, hukuk, adalet” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla Meclis kapısı önünde yaşananları ve baro başkanlarının komisyon görüşmelerine alınmamasını protesto etti.

Sloganların ardından Meclis’e yürümek isteyen avukatlara polis müdahale etti. Polisin biber gazlı müdahalesinde iki avukatın etkilendiği açıklandı.

- Advertisment -