Ana SayfaHaberlerGündemMehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan serbest

Mehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan serbest

 

Savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Altan kardeşlerin mahkeme sorgusu sabaha karşı sona erdi.

 

Nöbetçi hakimlik, Mehmet Altan'ın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

 

Mahkeme, Ahmet Altan'ın ise "haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

 

Mehmet Altan: Örgüt üyeliği iddiasını kabul etmiyorum

 

"Darbeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanan Mehmet Altan, Fethullah Gülen'i tanıdığını, bulunduğu heyet ile onunla gazetecilik amacıyla yüz yüze görüştüğünü aktardı.

 

Fetullah Gülen'in nihai hedefinin ne olduğunu bilmediğini söyleyen Altan, "Hakkımdaki örgüt üyeliği iddiasını kabul etmiyorum. Fethullah Gülen'in elini öptüğüme dair iddiada bulunulmuş ise de iddia sahibi özür dilemiştir." dedi.

 

Evinde bulunan 6 adet 1 dolarlık banknotla ilgili de Altan, "Bunlardan biri 1990 yılında basılmıştır ve kullanılmayacak vaziyettedir. Diğer 5 adet 1 dolarlık banknot ise cüzdanımda bulundu. Bu paraları yurt dışına çıktığımda kullanıyordum" diye konuştu.

 

Mehmet Altan, savunmasını şöyle sürdürdü:

 

"14 Temmuz 2016 günü Can Erzincan TV'deki programda dile getirdiğim husus, yasama, yürütme, yargıya ilişkindir. Darbe olacağından haberim yoktu. O televizyon konuşmasında kastettiğim yapı, devlet organlarıdır. Subliminal, insan bilincinin algılamadığı mesajları bilinç altına yerleştirme anlamına gelmektedir. Bu durum skandal niteliktedir. Bilinçaltına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor."

- Advertisment -