Ana SayfaHaberlerGündemMerkel'den soruşturmaya onay

Merkel’den soruşturmaya onay

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren şiir okuyan Alman ZDF kanalından komedyen Jan Boehmermann hakkında soruşturma açılmasını kabul ettiklerini açıkladı.

Merkel, Türkiye'nin talebine ilişkin koalisyon içerisinde görüş ayrılıkları olduğunu söyledi; Türkiye'nin basın ve ifade özgürlüğüne saygı duyması gerektiğini ifade etti.

 

'Sanatsal özgürlük demişti'

Angela Merkel, daha önceki açıklamasında olayın sanatsal özgürlük olduğunu söyleyerek "Dün vurguladığım gibi yeniden vurgulamak istiyorum, Anayasamızda çok temel özgürlüklerimiz var. Buna fikir, bilim ve sanat özgürlüğünü kapsayan 5. madde de dahildir." yanıtını vermişti.

Jan Böhmermann, Alman ZDF kanalı için hazırladığı bir mizah programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkler hakkında hakaret dolu ifadeler kullanmış, başta Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu olmak üzere çok sayıda Türk vatandaşının tepkisi üzerine program yayından çekilmişti.

Mainz Savcılığı, Alman ZDF televizyon kanalında hazırladığı mizah programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkındaki yayınları nedeniyle Jan Böhmermann için soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: Reuters

- Advertisment -