Ana SayfaHaberlerGündemİstanbul'da kar yağışı yeniden başladı

İstanbul’da kar yağışı yeniden başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentin bugünden itibaren yoğun kar yağışının etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğini duyurdu. 

 

"Kar kalınlığı 25 cm. olabilir"

 

Yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre, İstanbul'un bugün yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklendiği belirtildi. Meteorolojik verilere göre, İstanbul il genelinde kar kalınlıkları değişik yerlerde 5-25 cm civarı olacağı tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm devam ediyor.

 

Zaman zaman tipi şeklinde yağacak

 

Açıklamada, "Kar yağışının zaman zaman rüzgarın etkisiyle tipiye dönüşeceği tahmin edilirken, sürücülerin ve sömestr tatiline gidecek vatandaşların araç kullanırken takip mesafelerini korumaları, aşırı hız yapmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları önem arz etmektedir" denildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapıyor.

 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de bugün başlayacak kar yağışlarının Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop'da gelecek haftanın başına kadar kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak: DHA

- Advertisment -