Ana SayfaHaberlerGündemMeteoroloji'den İstanbul için uyarı

Meteoroloji’den İstanbul için uyarı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Anadolu yakası (Tuzla, Kartal, Pendik, Sultanbeyli çevreleri) ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

 

Balıkesir için kuvvetli yağış uyarısı
 

Öte yandan Balıkesir'de merkez ve 10 ilçede çok kuvvetli yağış beklendiği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı. Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, son tahmin ve değerlendirmelerde Balıkesir merkez ile İvrindi, Savaştepe, Balya, Gönen, Manyas, Kepsut, Susurluk, Dursunbey, Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde gece  "çok kuvvetli" yağış beklendiği belirtildi.

 

Açıklamada ayrıca, bölgede görülen kuvvetli lodosun hava sıcaklıklarını artırmasına bağlı olarak kar erimeleri ile kuvvetli yağışlar sonucu oluşabilecek ani sel, su baskını, taşkın ve heyelana karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları da istendi.

- Advertisment -