Ana SayfaHaberlerGündemMHP kurultayı 10 Temmuz'da

MHP kurultayı 10 Temmuz’da

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Partimiz 10 Temmuz 2016 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultayı millet ve tarih huzurunda yapacaktır" açıklamasını yaptı. Aday olduğunu da ilk kez kendi ağzından duyuran Bahçeli’nin sözleri şöyle:

"Tüzük tadilatı konusundaki talep ve çağrılar etraflıca değerlendirilip lâzım gelen tedbir ve düzenlemeler doğal mecrasında aşama aşama yerine getirilecektir. MHP'yi kaosa sürüklemek için el ovuşturmak, Olağanüstü Büyük Kurultay ile ilgili somutlaşmış siyasi irademizi sulandırmaya yeltenmek iyi niyetli bir tavır görülemeyecektir."

"Şunun özellikle bilinmesini isterim ki, kim ya da kimler Genel Başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır."

"Seçimli Olağanüstü Büyük Kurultay’da isteyen, dileyen ve şartlara hâiz olan herkes Genel Başkalığa, Merkez Yönetim Kurulu veya Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine aday olabileceklerdir."

Yargıtay, mahkemenin aldığı MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını oy birliğiyle onamıştı. MHP yönetimi, bu kararın ardından tüzük kongresi değil, seçimli olağanüstü kongreye gitme kararı almıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kongrede aday olacak.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener ise, partisinin kongre sürecine AKP ve Adalet Bakanı'nın müdahil olduğunu savunmuş, "Adalet Bakanı’nın bizzat müdahil olduğu bir süreç izledik. Biz kurultay yapmaya çalışırken AKP’nin iç işi olmuşuz" demişti.

MHP’nin tüzük kurultayına gitme kararını onayan Yargıtay’a gelen eleştirilere Başkan İsmail Rüştü Cirit yanıt vermiş, "Hukuki karmaşa yok. Vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

- Advertisment -