Ana SayfaHaberlerGündemSaldırıyı PKK üstlendi

Saldırıyı PKK üstlendi

 

Midyat'ta dün düzenlenen saldırıyı PKK üstlendi. Örgüte yakın Fırat Haber Ajansı'nda yer alan açıklamada, saldırının örgütün silahlı kanadı HPG tarafından düzenlendiği belirtildi ve saldırıyı düzenleyen canlı bombanın kimliğine yer verildi.

 

Saldırıda yaralanan bir polis ise tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Kadın polis memurları Nefize Özsoy ile Şerife Özden Kalmış dünkü saldırıda şehit olmuştu. Ağır yaralanan polis memurlarından biri daha kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit oldu. Saldırıda 3 vatandaş da hayatını kaybetti.

 

Yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükselirken, aralarında polis ve sivillerin bulunduğu 50 yaralının tedavileri ise Midyat başta olmak üzere Mardin, Batman ve çevre il ve ilçelerdeki hastanelerde sürüyor.

 

Ölen sivillerin Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan ile Fahrettin Ekinci olduğu belirlendi.

 

Saldırı, Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlendi.

 

İstanbul Vezneciler'de dün yaşanan saldırıda yaralananları hastanede ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, "Bariyerler sayesinde, çok çok büyük bir patlayıcı olmasına rağmen, tabii yaralılar oldu. 30 küsür yaralımız var" diye konuştu ve şunları ekledi:

 

"Katil PKK… Yavaş yavaş çemberleri daralıyor. Hem şehirde hem kırsalda üzerlerine gitmeye devam edeceğiz.  Bu olay miletimizi üzüyor, yaralıyor, teröre karşı infiali artırıyor. Bunu anlayışlı karşılıyruz. Ancak vatandaşlarımıza zarar vermemek adına titiz çalışma yapıyor güvenlik güçlerimiz."

 

Bombalı araç Emniyet'e girmeye çalışırken bariyerlerde patlatıldı. Saldırıda yaralananlar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

 

Patlamanın şiddetiyle çok sayıda binada büyük hasar oluştu.

 

Öte yandan gazeteciler Sertaç Kayar, Hatice Kamer ve Mahmut Bozarslan olay yerinde toplanan bir grup tarafından tartaklandı. Hastaneye kaldırılan gazetecilerin durumu iyi.

 

Kaynak: Al Jazeera, AA

- Advertisment -