Ana SayfaHaberlerGündem'Milletin neslini kurutma gayesi içinde olanlar oldu'

‘Milletin neslini kurutma gayesi içinde olanlar oldu’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında önce Türk Metal Sendikası'nın 21. Büyük Kurultay'ında, ardından da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resepsiyonda konuştu.

 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki konuşmasında doğum kontrolünü eleştirdi:

 

“Bu ülkede aile planlaması adı altında doğum kontrolleri yapılıyordu. Bu milletin neslini kurutmak gayesi içinde olanlar oldu. Biz ne yazık ki, bu kampanyalarla nüfusumuzdaki yaşlanmayı görüyoruz. Nüfus artış hızımız ikinin altında ya da iki. Nüfusu artırmamız gerekiyor. Burada da bir numaralı aktör anneler. Bazıları anne olmak istemeyebilir. Kadını en yüksek seviyeye çıkaran o makamdır.”

 

'Kadın öncelikle annedir'

 

Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Bir Müslüman olarak Kuran'ı Kerim'de Nisa Suresi'nin kadına ayrıldığını, bunun kadına verilen önemin en açık ifadesi olduğunu söyledi. Kadının öncelikle anne olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

 

“Bana göre kadına en büyük zararı hayatı ekonomik özgürlük parantezine mahkûm eden anlayış vermiştir. Hâlbuki hangi annenin yaptığı iş paraya tahvil edilebilir? Onun bedeli olabilir mi? Olamaz. Ailesinin tüm hayatını çekip çeviren kadının bu gayretini, bu fedakârlığını hangi maddi ölçüyle değerlendirebiliriz? Aile kurumunu yıkarak, değerleri yok ederek kadını özgürleştiremezsiniz. Tam tersine bu kadının her alanda istismarının önünü açan bir yaklaşımdır.”

 

‘Batı'da değerler çöküyor’

 

“Kadın emeğinin ve bedeninin sömürülmesine yönelik her girişim aslıda toplumların geleceğini hedef alıyor. Batıda bu tehdidin acı sonuçları kurumunun zayıflaması, nüfusun azalmaya başlaması ve değerlerin çöküşüyle görülmeye başlandı. Şu anda çöküyor. Nüfuslar tamamen yaşlanıyor ve biz yanlış yaptık, demeye başladılar. Bunu bize söylüyorlar. Bunun için biz diyoruz ki kadınlar evet iş hayatının her alanında hak ettikleri konumlara gelecekler. Bununla birlikte değerlerin taşıyıcısı ailenin temel direği olarak anne, babalarıyla, eşleriyle, çocuklarıyla, yakınlarıyla, dostlarıyla olan ilişkilerini de güçlü şekilde sürdürecekler.”

 

Erdoğan, kadınların ekonomideki, siyasetteki, iş hayatındaki, sosyal faaliyetlerdeki etkinliğinin son 14 yılda giderek artığını söyledi. "Kadın elinin değmediği, kadın desteğinin olmadığı hiçbir işin başarıya ulaşma şansı yoktur" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -