Ana SayfaHaberlerGündemMKE Silah Fabrikası Müdürü tutuklandı

MKE Silah Fabrikası Müdürü tutuklandı

 

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, 'başka bir firmayla bilgi paylaşımı' yaptığı iddiasıyla Çarşamba günü Ankara'da gözaltına alındı.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Tanrıverdi, Söğütözü semtindeki bir lokantada ABD'li bir firma yetkilisine MP-5 silahı ile Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve tüm üretim planlarını yaklaşık 1 milyon 100 bin lira karşılığında satmak isterken suçüstü yakalandı. Makam aracıyla gelen Tanrıverdi'nin alışverişi bitirmesini bekleyen ekipler, lokanta çıkışında fabrika müdürünü gözaltına aldı.

 

Tanrıverdi'nin taşınabilir iki bellek içerisinde getirdiği patenti MKE'ye ait MP-5 silahın çizim ve üretim planları için 200 bin lira, üretime henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve tüm üretim planları için ise 300 bin ABD doları aldığı tespit edildi.

 

Tanrıverdi, polis tarafından getirildiği Ankara Adliyesinde savcıya ifade verdi. Savcının tutuklanmasını istediği Tanrıverdi, nöbetçi sulh ceza hakimliğince TCK'nın 252. Maddesi'ndeki "Rüşvet" ve 333. maddesindeki, "Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçlarından tutuklandı. Tanrıverdi'nin evi ve işyerinde de arama ve el koyma işlemleri yapılıyor.

 

Kaynak: AA ve DHA

- Advertisment -