Ana SayfaHaberlerGündemMuharrem İnce Memleket Hareketi’ni başlattı

Muharrem İnce Memleket Hareketi’ni başlattı

4 Nisan’da Sivas’tan başlayarak Türkiye’yi dolaşacak… Basın toplantısı iktidara yakın tv’lerce de canlı yayımlandı… Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapmak CHP iktidarı değil… “Millet İttifakı içindeyim.”

CHP’den ayrılıp yeni parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce basının karşısına geçti, Memleket Hareketi’ni kurduğunu açıkladı. İnce, yakında açıklayacağını söylediği bir kadroyla, Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül’den itibaren Sivas’tan başlayarak Türkiye’yi gezecek.

Parti çevresinden gelen “CHP iktidara yürürken neden bu hareketi başlatıyorsun” eleştirilerine, “Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini cumhurbaşkanı yapacaksak ben ona CHP iktidarı demem” diyerek karşılık veren İnce, 24 Haziran seçim gecesi nerede olduğu eleştirileri için de parti yönetimini suçladı.

İnce’nin iktidara yakın televizyonlar tarafından da canlı yayımlanan ve soru almadığı basın toplantısında söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

Bugün başlattığımız hareketin adı Bin Günde Memleket Hareketidir”

“Bu hareketin kadrosu alanında uzman, Türkiye sorunlarına kafa yoran, çözüm üreten kişilerden oluşmaktadır. Önümüzdeki günlerde bu kadroyla karşınıza çıkacağız. Zafer hazırlanmaktır. Kadromuzla, söylemimizle zafere hazırlanıyoruz. Bu hareket gücünü de yönünü de milletten alacaktır.

“Bu nedenle 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas’ta olacağız, hareketi başlatacağız.

Seçim gecesi neredeydi?

“Seçim gecesi neredeydim? Zonguldak’a mitinge gidiyorum, Bartın milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya arkadaşımı miting hazırlığı için gönderdim. Rıza Yalçınkaya arkadaşım aday listesine konmamış, bana yakın olduğu için. Takımı Genel Başkan yapıyor, oyuna ben çıkıyorum. Hangi moralle miting yapacağım?

“Seçim gecesi elimde bilgi yok. İkinci tura kalıp kalmadığımı öğrenemedim. Sabah oldu sonuçları aldım. YSK’ya yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci göndermemiş? 13 bin sandıkta gözlemci yok. Dört milyon oy çöpe gitti. Erdoğan 1,5 milyon az oy alsaydı seçim ikinci tura kalacaktı. Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum. Krizi yönetemedim ama bana veri vermediler. 60 gün sonra seçim değerlendirme toplantısı yapıyorlar, ben çağrılmıyorum.

CHP Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanlığı”

“CHP iktidarı demek CHP’nin genel başkanının Cumhurbaşkanı olması demektir. Ben iktidardan bunu anlarım. Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini cumhurbaşkanı yapacaksak ben ona CHP iktidarı demem. Bu nasıl bir mantıktır? CHP iktidarı demek, bugünkü rejimde CHP genel başkanının cumhurbaşkanı olması demektir. Bizim genel başkanımızın böyle bir iddiası var mı? Böyle bir iddiası yok ki. Yoksa CHP’nin iktidara yürüdüğü de hayaldir.

rt seçmen

“İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya, ilçe istiyorsanız Bozüyük’ü bize Kürt vatandaşlarımız, HDP’liler kazandırdı. Aday çıkartmadılar. Ama CHP Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür bile edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarımıza. ‘Bağrımızla taş basıyoruz, sizi aslında beğenmiyoruz, ama bu AKP’yi cezalandırmak istiyoruz, onun için oy veriyoruz’ diyen Kürtleri yok sayamazsınız.

”Millet İttifakı’nın içindeyim, bölmüyorum”

“Ben Millet İttifakı’ndan ayrılıp Cumhur İttifakı’na mı geçiyorum? Hayır, ben Millet İttifakı’nın içindeyim. Niye bölmüş oluyorum? Millet İttifakı’nın içindeysem bırakın bu da ayrı bir umut olsun, niye olmasın?

“Futbolun kurallarıyla basketbol oynanmaz. Parlamenter sistem başkadır, 50+1 başkadır. Bölme olayı parlamenter sistemde olur. Parlamenter sistemde beraberlikte bir puan vardır. 50+1’de bölme diye bir şey olmaz. İttifaklar olduğuna göre niye bölme olsun? Futbolun kurallarıyla basketbol oynamak gibi bir şey olur bu. Söylenen sözler doğru değildir.

Sizi Saray mı destekliyor?”

“Destekliyorsa hata yapıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İnce CHP’den kaç puan yüksek aldı? 8 puan. Bunu kimden aldı? HDP’lilerden, İYİ Partililerden, AKP’lilerden, MHP’lilerden aldı. Erdoğan, AKP-MHP toplam oylarından daha az oy aldı. O oylar bana geldi. Ben AKP ve MHP’den oy alabilme ihtimali olan bir adamım. Millet İttifakı’nın içinde olduğuma göre sarayın beni desteklemesi mümkün ve mantıklı değildir.

“O, piyasadaki saray bunu destekliyor diyenler, CHP içindeki rant baronlarıdır. Ben Erdoğan’ın yerinde olsam İnce’yi desteklemem, çünkü o taraftan oy alma kabiliyeti olan birisi. En azından bugünkü CHP yönetimine göre oradan oy alma ihtimalim benim çok daha fazla.

“İktidar medyası beni ne kadar seviyormuş”

“Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşartıyor. Ne kadar çok seviyormuşsunuz da ben 20 senedir anlayamamışım. Bir gün Memleket Hareketi gerçekleri haykırmaya başladığında ekranlarınızı ve sayfalarınızı bana kapatacağınızı biliyorum. Merak etmeyin, Memleket Hareketi medyayı da özgürleştirecektir.”

- Advertisment -