Ana SayfaHaberlerGündemMusul'dan 4 bine yakın göç

Musul’dan 4 bine yakın göç

 

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, IŞİD'e karşı operasyonların başladığı günden bu yana Musul'un çevresinde kurtarılan bölgelerden 3 bin 802 kişi göç etti.

 

Bakanlığa bağlı komiteler, göç edenlerin kamplara taşınmasına yardım ederken dün Başika ve Kayyara cephelerinden 904 kişi, Musul'un güneyindeki Şeyhan ilçesinde bulunan Zelikan Mülteci Kampı'na nakledildi. Bakanlık Sözcüsü Casim Atiyye, Musul'daki operasyonlardan dolayı yerinden edilecekler için inşa ettikleri kamplarda 300 bin kişinin barınabileceğini söyledi.

 

Operasyonda ilk hafta

 

Musul operasyonunda ilk hafta geride kaldı. Bu hafta içinde Peşmerge güçleri ve Irak ordusu yaklaşık 70 köyü IŞİD’in elinden aldı. Ele geçirilen alan 1000 kilometrekareyi geçti. Alınan bölgeler Musul’un etrafında bir kuşak oluşturuyor.

 

Kuzeydoğuda Başika‘dan başlayan bu kuşak, doğuda Bartılla, güneydoğuda Hamdaniye ve güneyde Kayyara’ya kadar uzanıyor. Bu kuşağın bazı noktaları Musul kent merkezine 8 – 10 kilometreye kadar yaklaşıyor. Musul’un batısı ise hâlâ IŞİD’in elinde ve Suriye’deki bölgelere açık.

 

Kaynak: AA, Al Jazeera

- Advertisment -