Ana SayfaHaberlerGündemİngiliz akademisyen için sınırdışı talebi

İngiliz akademisyen için sınırdışı talebi

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen İngiliz akademisyen Christopher Stephenson, hakkında soruşturma başlatılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda ifade verdi.

 

Suçlamaları kabul etmediği öğrenilen akademisyenin serbest bırakılmasına karar verildi. Savcılığın, Stephenson'ın sınır dışı edilmesi talebinde bulunduğu ve talebin İstanbul Valiliği tarafından değerlendirileceği belirtildi.

 

"Ben bu bildiriyi dağıtmadım"

 

İşlemleri bitmeden adliyeden ayrılan ve "sınır dışı talebi" gereği polislerin uyarısıyla tekrar adliyeye dönen İngiliz akademisyen gazetecilere yaptığı açıklamada, özel bir üniversitede öğretim görevlisi olduğunu, 25 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Kızım 13 yaşında ve burada okuyor, eşim de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Serbest bırakıldım ama beni sınır dışı edeceklermiş. Çok korkunç ve yanlış bir şey" dedi.

 

Üzerinden çıkan, "Nevruz'a davet" başlıklı bildirinin HDP İstanbul İl Örgütü'nün resmi daveti olduğunu söyleyen Stephenson, "(Bu bir terör örgütü bildirisidir) dediler. Ben terör örgütü bildirisi olmadığını, terörü desteklemediğimi, barış istediğimi, hep barış için hareket ettiğimi söyledim. Öyle iddia ettiler ama ben bu bildiriyi dağıtmadım" diye konuştu.

 

İstanbul'daki özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan İngiliz vatandaşı Christopher Stephenson, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyeleri hakkındaki soruşturmada gözaltına alınan 3 akademisyene destek için salı günü gittiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bildiri dağıtarak, PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -