Ana SayfaHaberlerGündemNuh Köklü davası: Sanık akıl sağlığı raporu alacak

Nuh Köklü davası: Sanık akıl sağlığı raporu alacak

 

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kar topu oynayan gazeteci Nuh Köklü’yü, dükkanının camına kar topu isabet ettiği gerekçesiyle öldüren Serkan Azizoğlu  ile ona yardım eden Nazım Coşanar yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Selçuk Kaya, olay anına ilişkin görüntülerin incelendiği ve hazırlanan inceleme raporunun mahkemeye sunulduğunu tutanağa geçirdi. İnceleme raporunda olay anına ilişkin güvenlik kamera kayıtlarının bulunduğu 6 adet CD'ye ilişkin görüntü iyileştirilmesi ve fotoğraflama işleminin yapılmasının istendiği belirtildi.

Görüntülerin bunalık ve karanlık olması, kayıt çözünürlüğünün düşük olması gibi nedenlerle görüntülerdeki şüpheli şahısların yüzünü temsil eden görüntü bilgisinin yeterli düzeyde olmadığı aktarıldı.

Raporda, belirtilen olumsuzluklardan dolayı olayı gerçekleştiren şahısların ayırt edilmesi için eşkal belirleme işleminin yapılamadığı belirtilerek, "Görüntülerde kar topu oynadıkları belirtilen şahıslar hareket halinde oldukları ve şahısların hangisinin kim olduğu veya kişisel olarak ayrımları belirtilen sebeplerden dolayı yapılamamıştır. Olay anının görüntülenmesinde çekim aralığında görüntüyü engelleyici sokak süsleri gibi sebepler olduğu görülmüştür" görüşüne yer verildi.

Sanık Serkan Azizoğlu'nun avukatı Yener Tanyıldız, söz konusu raporu incelemek ve beyanda bulunmak üzere üzere süre talep etti.

Söz alan sanık Serkan Azizoğlu'nun da "Benim üzerime baskı yapıyorlar. Çocuklarım cezaevine görüşe geldi. Onların da dışarıda psikolojisini bozuyorlar" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Kaya, "Bu bizi ilgilendiren bir şey değil, savcılığa bildireceksin" şeklinde yanıt verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Azizoğlu’nun Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’nden alınacak akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair raporun beklenmesine karar verdi. Sanık Serkan Azizoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Azizoğlu’nun, Köklü’yü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, ayrıca "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de 3 yıl 9 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede ayrıca Serkan Azizoğlu'na yardım ettiği öne sürülen Nazım Coşanar’ın da "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Caddesi’nde, 17 Şubat’ta arkadaşlarıyla kar topu oynayan Nuh Köklü, camına kar topu isabet eden aktar Serkan Azizoğlu tarafından bıçaklanmış, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Köklü’nün katil zanlısı Serkan Azizoğlu ise olaydan bir gün sonra Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

- Advertisment -